De færreste restauranter, cafeer og supermarkeder kan ignorere, at vi lever i en tid med stærkt fokus på klimaet og et voksende antal mennesker, der kun vil spise plante-baserede fødevarer.
Den veganske trend har også for længst ramt luftfarten, og nu føler SAS også med på den grønne bølge.
Her i juni udvider SAS således sit ”New Nordic by SAS” koncept med to rent vegetariske menuer, der serveres på de skandinaviske rutefly.
De nye vegetariske måltider skifter indhold efter årstiderne. De fremstilles af lokale nordiske råvarer og kan bl.a. rumme ærter fra Slätta Gård, linser fra Gotland og bønner fra Vreta.
Den ene af de nye veganske retter er blomkål ristet i urte-olie med linser, sorte bønne og hvedesalat med bede-smag.
Den anden “mørke-grønne” ret rummer håndplukkede svampe fra Hällastad i Skåne, der er marineret i dild, kålroe og peberrod. Dertil serveres ærter, radiser, majroer og en salat af raps-kerner.
I maj 2017 præsenterede SAS sit ”New Nordic” koncept, der skal bringe sundere, bedre og mere varierende kost til selskabets flypassagerer.
Alle måltider er tilberedt ud fra moderne skandinaviske opskrifter med råvarer fra små nordiske leverandører.
New Nordic måltider serveres til SAS Plus passagerer på afgange, der varer mindst 80 minutter. Det gør over 80.000 om året på SAS’ kortere og mellemlange ruter i Europa….
Skriv et svar