Mod forventning har høje renter og pressede husholdnings-budgetter ikke lagt en dæmper på danskernes rejselyst.
Heller ikke stigende priser på pakke- og charter-rejser sætter en stopper for vores ferieplaner denne sommer.
Tværtimod ser det ud til, at danskernes rejse-aktivitet vil stige.
Dét får man et klart bevis på, hvis man tager et kig forbi de danske lufthavne, motorveje, togstationer og færgelejer i dag, hvor skolernes sommerferie begynder.
Trenden bekræftes af online-banken Lunar, der mener, at forklaringen skal findes i en øget økonomisk bevidsthed hos danskerne.
Lunar har for nylig lanceret det første betalingskort til SAS Eurobonus, og bankens nye rundspørge indeholder derfor også trend-informationer fra flyselskabet.
Analysen afslører bl.a, at 56 procent af de adspurgte danskere forventer at rejse udenlands i år.
Samtidig svarer 33 procent eller hver tredje, at de vil bruge flere penge på at rejse i 2024, end de gjorde sidste år.
Det er især længere rejser og dyrere rejse-destinationer, som de ekstra penge skal bruges til.
Desuden er rejser igen den post i budgettet, som danskerne har planer om øge deres forbrug mest i år, fortæller Lunar Group.
Det er også et billede som SAS kan nikke genkendende til. Flyselskabet melder om markant øgede rejse-bookinger i forhold til 2023.
Det er også et billede som SAS kan nikke genkendende til. Det skandinaviske luftfartsselskab melder om øgede rejsebookinger i forhold til det forgangne år:
”Vi ser en tendens til, at danskerne prioriterer rejser højere. Især besøg hos venner og familie samt oplevelses-rejser er med til at få efterspørgslen på udenlands-rejser med fly til at stige,” siger Aron Backström. Han er Vice President for Product & Loyalty hos SAS.
Men hvordan kan en økonomisk afmatning, stigende priser og høje renter hænge sammen med en øget rejse-aktivitet hos danskerne?
-Meget tyder på, at danskerne i dag træffer sundere økonomiske valg, end de har gjort før,” forklarer Ken Villum Klausen. Han er administrerende direktør og stifter af Lunar Bank.
Han tilføjer, at over 65 procent af de adspurgte danskere fortæller, at den økonomiske afmatning har tvunget dem til at forholde sig mere realistisk til deres privat-økonomi i år end sidste år.
Rent konkret kan Lunar se det på, at bankens over 900.000 sparer fem procent mere op til at rejse for.
Denne opsparing kommer f.eks, når bank-kunder bruger den særlige ”Rund Op” funktion i Lunars app:
Den runder automatisk beløbet, man handler for, op til hele fem, 10, 25 eller 50 kroner. Differencen overføres så til en opsparings-konto. Det er små beløb, som kan blive til mange penge i løbet af et år.
Lunar er en dansk-baseret ren online-bank, som nu findes i hele Norden. Banken kalder sig selv for en ”udfordrer” i en traditionel branche. Lunar har bl.a. satset stærkt på at få iværksættere som kunder.
Sammen med SAS har Lunar netop præsenteret Skandinaviens første betalingskort, der giver Eurobonus point på f.eks. dagligvare-indkøb, cafe- og biograf-besøg eller optankning af bilen. Vel at mærke uden at handle på kredit.
For hver 100 kroner, man bruger på kortet, giver det otte EuroBonus point. De kan senere forvandles til f.eks. flybilletter med SAS, hotel-overnatninger, opgraderinger til højere flyklasser osv.
Det nye betalingskort har været tilgængelig for Lunars 900.000 kunder i en uge. Det er et debet-kort ligesom f.eks. Dankort og Visa. Derfor er der ingen kredit forbundet med det. Pengene bliver trukket eller reserveret på ens Lunar konto.
Kortet er gratis i forbindelse med Lunars Unlimited pakke, men koster 39 kroner om måneden for Lunars Standard, Light og Plus kunder.
Brugerens eksisterende EuroBonus nummer forbindes til kortet. Allerede optjente EuroBonus point bevares….
(Indledningsfoto til artiklen: Getty Images / Unsplash+)
Skriv et svar