En af de obligatoriske udfordringer, når man er ude at rejse – for ikke at kalde det hovedpiner – er drikkepenge.
I mange lande er ”tips” egentlig en del af regningen på restauranter, i taxaer og på hoteller. Alligevel forventer personalet at få drikkepenge – og ser fornærmet ud, hvis man ”glemmer” det.
I andre lande som f.eks. USA er drikkepenge den størstedele af lønnen for personalet. Derfor bør man lægge 15 til 20 pct. ekstra i en taxi, mellem 15 og 25 år til tjenerne og to til fem dollars om dagen til dem, der rengør ens hotelværelse og skifter sengetøj.
Tager man så til Japan, hvad flere og flere danskere gør i disse år, skal man holde sig helt fra drikkepenge. Det betragtes som en fornærmelse af de altid høflige og hjælpsomme japanere. I taxaerne må man dog godt runde beløbet op.
I Spanien forventer man kun, at der betales drikkepenge, hvis service og måltid på en restaurant har været helt excellent.
Sådan kunne jeg blive ved i timevis, for der er over 200 lande på denne klode – og mange af dem har deres egen traditioner, etikette og kultur på området ”tips.”
Den amerikanske flyrejse-søgemaskiner Globehunters har lavet en praktisk oversigt, hvor man blot vælger land og type af drikkepenge – taxa, restaurant og hotel – hvorefter beløb eller procent bliver vist på skærmen med det samme.
I kan finde den interaktive online drikkepenge-guide via dette link….
Her på Trends & Travel har vi også tidligere vist oversigter over drikkepenge traditioner. En knap så omfattende – og ikke interaktiv – oversigt kan I læse her….
Skriv et svar