De fleste tænker i gamle victorianske baner, når de hører ordene ”5 o’clock Tea” eller ”Afternoon Tea”.
Så er det noget med klassiske te-saloner på et slot eller et fornemt hotel. Komplet med kager, små agurke sandwiches og den veltrænede stive lillefinger, når man drikker af den fine porcelæns-kop.
Rosewood Hotel på High Holborn ved Covent Garden i London viser, at te også kan serveres på en anderledes måde. Som et moderne kunstværk inspireret af kubisme og Pop Art.
Hotellets Art Tea er netop blevet kårets som Englands bedste ved British Afternoon Tea Awards 2018 – og mere finere anerkendelse kan man svært få i dronning Elizabeths hjemland.
Rosewoods afternoon tea serveres i hotellets spejlsal og ville egentlig være som mange andres, hvis det ikke var, fordi de serverede kager og sandwiches ser helt helt anderledes ud.
De ligner små moderne kunstværker, som man næsten ikke nænner at sætte tænderne i. Så flotte er de. Desuden appellerer de snarere til et godt glas kølig champagne end en klassisk varm kop te. Og det har Rosewoods tjenere ikke noget imod at servere klokken fem om eftermiddagen.
For dem, der måske ikke lige husker det, er kubisme tæt forbundet med Picasso, mens Andy Warhol er den mest berømte repræsentant for Pop Art.
På Rosewood bliver de to kunstnere hyldet i seks kager, som serveres sammen med teen. Også kunstnere som Roy Lichtenstein og Yayoi Kusama nævnes i forbindelse med de søde små fristelser.
Den unikke te-oplevelse er bestemt ikke billig, men hvem spørger om prisen. Penge er vel noget, man har i de finere kredse og det kunstner-publikum i London, som har gjort Rosewoods afternoon tea til et hotspot. Det koster 58 GBP eller knap 500 kroner pr. person at deltage.
Her er et lille udsnit af menukortet til 5 o’clock tea på Rosewood Hotel:
Kubistiske kager
Mango og lime makron
Tærter af Jivara chokolade med hindbær pynt
Pop Art kager
Roy Lichtenstein banan cheesecake med mousse af passionsfrugt og karamel, penslet med chokolade.
Andy Warhol kage med kirsebær gele, hvid chokolade, mousse af mælke-chokolade, vanille creme og chokolade kage uden mel.
Yayoi Kusama dessert med mousse af jordbær og japansk yuzu citrus frugt, kage af grøn te og pynt i pinke farver.
Traditionelle sandwiches
Korn-opfedet kylling, Tarragon mayonnaise på basilikum brød.
Karameliseret løgbrød med trøfler og æg-mayonnaise.
Engelsk agurk med flødeost på hvedebrød.
Mini smørrebrød med skotsk røget laks, kapers, keta kaviar og syltede skalotteløg.
Scones
Frisk-bagte hver dag fra hotellets eget bageri.
Serveres med tyk fløde fra Cornwall, lemon kvark og hjemmelavet marmelade af jordbær og hyldeblomst.
Skriv et svar