Maden, der bliver serveret på flyrejser, opnår aldrig en Michelin stjerne eller to. Køkken-forholdene ombord på selv de største passagerfly gør det f.eks. umuligt at tilberede måltiderne helt friske.
Nogle flyselskaber gør sig en respektabel anstrengelse for at gøre deres madservering interessant og velsmagende. I øjeblikket er det vegane køkken trendy – f.eks. hos SAS og franske Joon.
Andre opgiver på forhånd og serverer noget forfærdeligt føde. Det gælder især lavpris selskaberne. OK – lav pris følger vel lav kvalitet i måltider.
Store amerikanske United Airlines forsøger nu at give flyvende måltider et bedre image. Selskabet har således udgivet en særlig kogebog, så interesserede kan kreere deres bedste kulinariske oplevelser på Uniteds vinger hjemme i deres eget køkken.
I den nye “Polaris Cookbook” har United samlet de 50 bedste opskrifter på retter, som flyselskabet serverer for sine passagerer på First Class og Polaris Business Class.
Desuden indeholder kogebogen en række eksempler på måltider skabt af dygtige unge kokke til det såkaldte Trotter Project. Det skal lokke unge verden over til at interessere sig mere for god og sund mad og kulinariske oplevelser i det hele taget.
Et eksempel på en United ret i topklasse er en kokosnød suppe med kylling og Sambal Oelek chili pasta. Flere klasser over de kolde sandwiches med ost, skinke, kalkun eller de nødder i pose, som de fleste flyselskaber prøver at bedåre deres gæster med.
United Airlines er ikke det første flyselskab, der forsøger at skabe sig et bedre kulinarisk image ved at udgive en egen kogebog.
Helt tilbage i 1980’erne gjorde Delta Air Lines noget lignende med sin ”First Class Meals.” For 12 år siden var det den amerikanske lavpris gigant Southwest Airlines, der udgav kogeboge ”Feel the Sporit, Savor the Fare” med opskrifter fra sine piloter, kabinepersonale og medarbejdere på jorden.
Den nye ”Polaris Cookbook” kan købes via United Airlines webshop. Bogen koster knap 30 USD eller ca. 200 kroner. Velbekomme….
Skriv et svar