Hvad forbinder i Bahrain med?
Well – mange ved vel, at Bahrain ligger tæt på østsiden af den arabiske halvø. At landet har olie og bliver ret enevældigt styret af en konge. Måske at Formel 1 besøger Bahrain til marts. At landet engang trykte flotte frimærker. Og pop-historisk interesserede, at Michael Jackson engang løb rundt i den lille ørkenstat iført arabiske kvindeklæder.
Meget mere kender danskerne nok ikke til Bahrain. Men det skal der ændres på nu. Bahrains regering vil ikke længere finde sig i, at landet ligger i skyggen af naboen Dubai.
Bahrain skal fremover forvandles til et nyt turist paradis ved den persiske golf. Med attraktioner og hoteller, der let kan måle sig med Dubais. Men med en kultur, der giver vesterlandske turister mere frihed end i den berømte nabostat.
Kongeriget Bahrain er ganske lille. Det består af 33 øer plus en del områder med indvundet hav. Alt i alt fylder landet som Falster i Danmark. 765 kvadrat kilometer er der.
Bshrain har ca.1,5 millioner indbyggere. De bor øst for Saudi Arabienn, vest for Qatar og nord for Dubai i et område, der er domineret af ørken og masser af sandstrande.
Hovedstaden hedder Manama, og den er hjemby for en oldgammel kultur af handelsfolk. Dilmun hed det oprindelige folk, der har efterladt over 100.000 gravhøje.
Dem tænker nutidens bahrainere ikke så meget på. De har hidtil satset næsten udelukkende på olie, men ser nu deres fremtid i turismen.
Derfor er der dukket mange luksus-hoteller og store shopping-centre op i det lille kongerige.
Det samme gælder for ”Dive Bahrain”, der bliver verdens største (og miljjø-rigtige) undervands-temapark. Her kan amatør-dykkere på et areal svarende til 14 fodboldbaner bolte sig med at kigge på både naturlig og kunstige koralrev osv.
Den store attraktion i ”Dive Bahrain” bliver dog en original Boeing 747 Jumbo, der sænkes ned i havet, efter at den er tømt for farligt indhold af kemikalier, olie osv.
Den slags ting kunne sagtens også være foregået i Dubai. Men der er altså også forskelle på de to lande:
Bahrain er f.eks. fra naturens hånd begavet med flotte koralrev. Eller måske skulle vi sige var. Mange af dem har nemlig taget skade af årtier med forurening og temmelig hensynsløs olie-udvinding.
Den anden store forskel er en større frihed for turister. Først og fremmest findes der barer og klubber med alkohol servering uden for de internationale hoteller.
Efter sigende er der gode chancer for at møde lokale unge arabere og feste med dem. Det kan f.eks. være i forlystelses-kvarteret Block 338, hvis parties skal være helt i klasse med Ibizas.
Bahrains mere liberale holdning til verden illustreres også af, at Manama huser både moskeer, kristelige kirker, et hindu tempel og en jødisk synagoge.
Gennem årtusinder var Bahrain et af verdens centre for perler. For 150 år siden var perler dyrere end diamanter, og berømte juvelerer fra hele verden tog med jævne mellemrum til Bahrain for at købe op af høsten, som lokale perledykkere hentede op fra havsens bund.
I dag kan turisterne dykke efter perler. De må hente maksimalt 60 muslinger op, og viser der sig at være én med perle i – må de beholde den som souvenir. Selve dykkerturen koster dog 100 euro eller mere.
Andre vil nok foretrække at søge efter skatte på Bahrains markedet – først og fremmest souk’en i hovedstaden Manama – hvor man kan finde alt i krydderier, guldsmykker og eksotiske stoffer….
Skriv et svar