Tyskland er ikke kun en stor handels-partner for Danmark og målet for ti-tusinder af danskere, som kører syd for grænsen for at købe billigt øl, sodavand, dagligvarer og slik.
Flere og flere danskere rejser også til Tyskland og overnatter syd for grænsen. På forretning eller ferie.
I 2019 var det mere præcist 3.421.704 danskere. Heri er naturligvis ikke medtaget de mange, som overnatter privat hos familie eller venner.
De 3,4 millioner er ny rekord. Det er 3,3 procent flere end i 2018. En dansker opholder sig i gennemsnit i 3,8 dage i Tyskland.
Tysk Turist Information har flere forklaringer på danskernes stigende interesse i at holde ferie i deres store sydlige naboland.
Den ene er, at Tyskland er blevet lidt trendy at besøge. Især storbyer som Berlin, Hamborg og München har mange danske besøgende – og i alle aldre.
Den anden grund er, at flere og flere danskere har ondt i klima-samvittigheden og vælger fra at rejse med fly. I stedet tager de på ferie i nabolandene, som de kan komme hurtigt og nemt til med tog, bil, færge – eller for den sags skyld også cykel.
Kun én måned sidste år skuffede i antal danske besøgende i Tyskland. Det var december, hvor besøgstallet faldt i forhold til 2018. Årsagen kan være feriedagenes uheldige placering hen over julen.
Prognosen for i år taler om en ny stigning i danskernes interesse for at holde ferie i Tyskland. 2020 er f.eks. dansk/tysk kultur-venskabs-år med mange begivenheder og events på begge sider af grænsen.
I 2020 er det samtidig 100 år siden, at den nuværende grænse mellem Schleswig-Holstein og Sønderjylland blev trukket.
Det bliver fejret hele året med 12 fyrtårns-projekter og mere end 100 enkelt-arrangementer i Tyskland og Danmark. Fælles for dem alle er, at de er målrettet ganske almindelige mennesker….
(Indledningsfoto til artiklen: FelixMittermayer / Pixabay)
Skriv et svar