Selvom flere typiske rejselande vil begynde at åbne for turister, bliver det uden danske deltagere. Udenrigsministeriet har nemlig i dag forlænget sin globale rejse-vejledning til og med den 31. maj.
Vejledningen fraråder alle rejser til udlandet, medmindre de er meget vigtige. Der er som hidtil ikke tale om et forbud, men eftersom alle rejsebureauer, charterselskaber, færger og flyselskaber holder sig til dem, er vejledningen at betragte som et de facto nej til rejser uden for landets grænser.
Beslutningen om forlængelsen er truffet ud fra en vurdering af COVID-19 pandemiens udbredelse, lokale rejse-restriktioner, andre landes regler og karantæne og risikoen for at løbe ind i aflysninger af flyafgange.
Rådet om at blive hjemme har Udenrigsministeriet nu håndhævet i snart to måneder. Risikoen for at blive smittet med Corona virus er alt for høj, når man rejser til udlandet. Både på business og på ferie.
Udenrigsminister Jeppe Kofod ved godt, at rigtig mange danskere gruer for deres sommerferie-planer. Han mener ikke, at forholdene er klar endnu til at åbne for rejser:
”Når vi rejser på ferie, vil vi jo gerne være sikre på at kunne komme nemt hjem igen og uden at blive smittet eller at smitte andre. Men verden er jo stadig i vid udstrækning lukket ned på grund af COVID-19,” forklarer han.
”Grænser er lukket, flyafgange aflyst, lufthavne står tomme, og mange steder er der restriktioner, som særligt kan ramme rejsende. Usikkerheden er simpelthen stadig for stor. Derfor fraråder vi fortsat alle ikke-nødvendige rejser til udlandet,” fortsætter Jeppe Kofod.
Udenrigs-ministeriet kan ikke vurdere, hvor længe den nuværende krise-situation fortsætter. Derfor er det heller ikke muligt for ministeriet at forudsige, hvornår danskerne igen kan rejse trygt og frit:
”Jeg vil gerne understrege, at vi laver vores vejledninger med blik for danskernes sikkerhed og tryghed, når de skal ud i verden. Jeg vil undgå, at folk strander, bringer smitte videre eller tager den med hjem.”
Når Udenrigsministeriet bruger begrebet ”ikke-nødvendige” rejser, er det for at lægge ansvaret over på den enkelte dansker, om han eller vil tage til udlandet. Ministeriet udsteder ingen officielle tilladelser, forbud eller dispensationer.
Rejse-anbefalingerne er vejledende. Tager man afsted, håber Udenrigsministeriet, at de pågældende gør sig helt klart, om deres forsikring dækker – og om de er sikret via deres rejseselskab eller -bureau….
(Indledningsfoto til artiklen: DarkWorkX / Pixabay)
Skriv et svar