Danske hoteller har været voldsomt utilfredse med regeringens fortsatte krav om, at udlændinge skal booke seks overnatninger for at gøre ophold eller ferie i Danmark.
Hotellerne var i forvejen en af de dele af erhvervslivet, som har været hårdest ramt af Corona krisen.
Det gælder ikke mindst i storbyer som København og Aarhus, hvor de fleste hoteller ligger – og hvor afhængigheden af udenlandske besøgende er højest.
At Danmark har åbnet sine grænser til flere lande, hjælper kun hotellerne lidt. De typiske gæster bor nemlig kun på hotel i to-tre dage. Kun en meget lille procentdel lever op til regeringens krav om mindst seks overnatninger.
Den triste situation bliver bekræftet af nye tal fra Danmarks Statistik: I maj måned faldt antallet af hotel-overnatninger med over 85 procent – sammenlignet med samme måned for et år siden.
Hotellerne i hovedstads-området havde det værst i maj. Her lå niveauet af overnatninger næsten 90 procent lavere end normalt.
Kigger man på udenlandske gæster, var der 97,5 procent færre af dem. Udlændingene mangler også på hoteller andre steder i Danmark. Her registrerer man et dyk på 96,2 procent, skriver hotellernes branche-organisation Horesta.
Endnu værre end hotellerne oplevede de danske vandrerhjem og hosteller maj måned i år. De mistede 86 procent af deres overnatninger, viser tallene fra Danmarks Statistik.
Ferie-centrene havde også en dårlig maj med et minus i overnatninger på 75 procent. Meget bedre gik det så for danske camping-pladser, der kun havde beskeden tilbagegang på 15 procent, mens lystbåde havne ligefrem kunne gælde sig over en fremgang på seks procent.
Målt i reelle tal var der i maj 226.000 hotel-overnatninger i Danmark. I samme måned for et år siden var der over 1,5 millioner.
Af samme grund siger næsten halvdelen af hotellerne til Danmarks Statisitk, at de frygter at måtte lukke helt inden tre måneder….
(Indledningsfoto til artiklen: StockSnap / Pixabay)
Skriv et svar