Slovakiet og mini-landet San Marino i Italien har fået så mange Corona virus tilfælde, at de har fået en orange markering af det danske Udenrigsministerium i dag.
Det betyder, at turister og ferie-rejsende bør blive væk, mens forretningsfolk kan besøge de to lande, hvis deres rejser er vigtige.
San Marino er nok ikke et problem for danskere. Slovakiet med hovedstaden Bratislava og de to bjergkæder Tatra – se artiklens indledningsfoto – og Karpaterne noget mere relevant.
San Marino har haft orange status før, men slap ud for nogle uger siden. Nu er mini-staten tilbage som virus-kritisk region med 34,8 smittede pr. 100.000 indbyggere. I Slovakiet er det 34,5. Den danske accept-grænse ligger på 30.
Inden for EU / Schengen landene og Storbritannien nu orange status og frarådes at rejse til. Det er Andorra, Belgien, Frankrig, Holland Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovenien, Slovakiet, Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig. All på grund af smittetallene.
Som følge af andre landes indrejserestriktioner over for rejsende fra Danmark, beder ministeriet også danske turister om at blive væk fra Estland, Finland, Letland, Litauen, Belgien, Irland, Island, Holland, Storbritannien og Ungarn.
Fra lørdag den 3. oktober kl. 00.00 er der restriktioner for udlændinge fra følgende lande, når de vil rejse ind i Danmark. Deres rejses formål skal være anerkendelses-værdigt for, at de bliver lukket ind:
Andorra, Belgien, Frankrig, Irland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Nederlandene, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovakiet Spanien, Storbritannien, Tjekkiet, Ungarn og Østrig.
De tyske myndigheder har annonceret, at karantænekravene for indrejsende fra Region Hovedstaden skærpes fra d. 1. oktober og frem. Transit gennem Tyskland vil dog fortsat være tilladt.
Det vil være op til den enkelte tyske delstat, hvornår de skærpede krav gennemføres. Det forventes at ske i løbet af første halvdel af oktober.
Den præcise startdato for, og udmøntning af, karantænekravene vil kunne variere fra delstat til delstat.
De nye tyske krav for indrejsende fra Region Hovedstaden medfører ikke ændringer i Udenrigsministeriets rejsevejledning for Tyskland, som fortsat er gul (vær ekstra forsigtig).
Belgien har nu tilføjet Region Nordjylland til listen over danske regioner, hvor der er krav om karantæne og test ved indrejse. Det gælder også for Region Hovedstaden. For øvrige danske regioner er det en anbefaling, men ikke et krav.
Samtidig har Belgien skærpet kravene til et anerkendelsesværdigt formål til bl.a. tjenesterejser eller strengt nødvendige erhvervsrejser af kortere varighed.
Ifølge modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande opfordres rejsende til at lade sig teste efter hjemkomst fra rejser til en region, hvor smittetallet stiger til 50 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge.
Det omfatter i denne uge en region i Grækenland (de nordlige ægæiske øer, bl.a. Lesbos, Samos og Chios) og en region i Estland (Ida-Viru Maakond).
(Indledningsfoto til artiklen: Simy27 / Pixabay)
Skriv et svar