Helt som forventet satte Udenrigsministeriet Tyskland og Cypern på ”no go” listen for danske turister, Letland kom med som joker på den kedelige orange liste over lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes til.
Ifølge Udenrigsministeriet er smittetallet på ferieøen Cypern nået helt op på 47,9 pr. 100.000 indbyggere. I Tyskland ligger tallet på 42,1 og i Letland på 35,6.
I alle tre tilfælde ligger smittetallet langt over de 20 eller 30, som Danmark har sat som grænse. Til gengæld ligger tallene under de 50, som f.eks. Tyskland har som udgangspunkt – og som EU langt hen ad vejen bruger som sin retningslinie.
Af samme grund vil De Kanariske Øer næppe blive godkendt lige nu af den danske regering, sådan som den Spanske Stats Turistbureau argumenterede for i en tidligere artikel i dag her på Trends & Travel.
Ifølge de seneste informationer ligger smittetallet på Kanarerne på under 40 pr. 100.000 indbyggere. Ok for tyskerne til at åbne for ferierejser, men ikke lavt nok for den danske regering.
De nye opdaterede rejsevejledninger gør det nærmest umuligt for danske turister at rejse til udlandet. Forretningsfolk kan godt, men deres rejser betragtes generelt også som nødvendige.
Tilbage er Grækenland og dele af Tyskland og Sverige. Nordmændene vil jo ikke have os ind i deres land lige nu..
Udenrigsministeriets orange liste omfatter fra i dag følgende lande i Europa: Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Frankrig, Holland, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Monaco, Polen, Portugal, Rumænien, San Marino, Schweiz, Slovenien, Slovakiet, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, Vatikanet og Østrig. De har alle for høje smittetal.
I Sverige må vi fortsat besøge regioner med lave smittetal, men ministeriet har nu tilføjet Skåne, Norrbotten, Sörmland og Västra Götaland som bliv-væk områder.
Det betyder, at kun fem regioner i Sverige er åbne for dansk besøg. Det er Gävleborg, Kalmar, Värmland, Västerbotten og Västernorrland.
Selvom regionerne Blekinge, Halland og Skåne har smittetal over 30, vil personermed bopæl i de pågældende områder fortsat kunne indrejse i Danmark enten med et anerkendelsesværdigt formål eller ved at fremvise en negativ COVID-19-test ved indrejse.
Der gælder også særlige regler for Slesvig-Holsten lige syd for den dansk-tyske grænse. Delstaten har i øjeblikket et smittetal på under 30 og holder derfor åben for både ind- og udrejse til/fra Danmark….
(Indledningsfoto til artiklen: Christian Wiediger / Unsplash)
Skriv et svar