Medmindre man lige skal forbi de to svenske amter Västerbotten og Västernorrland, råder Udenrigsministeriet nu fra at rejse til hele verden.
Grækenland, Tyskland og Norge samt yderligere tre svenske regioner har fået orange status, og så skal man helst blive væk.
Det gælder specielt, hvis man er turist. Med erhvervs-srejser forholder det sig anderledes, for så betragtes rejserne nemlig som nødvendige. Underforstået at forretningsfolk er klar over, at de skal passe meget på.
I praksis betyder det, at regeringen siger til os ”bliv hjemme og pas godt på jer selv. Husk på, at I skal have mundbind på i butikker, indkøbscentre, på museer og i biblioteker”.
Udenrigsministeriet fraråder rejser til et land, hvis der er over 30 nye smittede om ugen per 100.000 indbyggere. For Sverige er der en model, hvor man ser på smitten i hver enkelt region.
Heller ikke i denne uge har Udenrigsministeriet ændret på sin arbejdsform. Danmark har ellers accepteret at følge nye EU-regler om at dele lande op i regioner.
Aftalen fra EU siger blot ikke, hvornår de enkelte medlemslande skal gøre. Og Danmark trækker tilsyneladende tingene i langdrag, vil rejsebranchen mene.
På den anden side kan man godt sige, at alle Europas lande i øjeblikket mærker så store stigninger i Corona smittetallene, at turister og rejser er et underordnet problem.
I Tyskland er grænseregionen Slesvig-Holsten nu også over tærsklen f med et smittetal på 31,1. Der gælder dog særlige regler for Sverige og for Slesvig-Holsten.
Selvom regionerne Blekinge, Halland, Skåne og Slesvig-Holsten har smittetal over 30, vil personer med bopæl i disse regioner fortsat kunne indrejse i Danmark enten med et anerkendelsesværdigt formål ved at fremvise en negativ COVID-19-test ved indrejse
Når Danmarks orange no-go liste nu nærmest er globalt omfattende, er der ingen grund til at gentage, hvilke EU- og Schengen-lande, den omfatter. Det plejer jeg ellers at gøre hver torsdag….
(Indledningsfoto til artiklen: Betexion / Pixabay)
Skriv et svar