Efter mange år med fokus på fly, personbiler og lidt tog har busser fået et comeback som transportmiddel over længere afstande end i den lokale by.
Hurtigbusser mellem de danske landsdele er især blevet populære blandt unge, der vil spare penge og ikke har noget imod at sætte tæt på hinanden. Desuden kan man på brochurer og tv-reklamer se, at der fortsat er rejsebureauer, som satser på busture til f.eks. Tyskland.
Det bliver spændende at se, om busrejser kommer tilbage efter Corona. Tv og aviser beretter i hvert fald næsten udelukkende om flyselskaber og lufthavne.
Bliver busser igen trendy, kommer der nu en rute, som uden tvivl er verdens længste. Den går fra London til Dehli i Indien og retur. 20.000 kilometer gennem 18 lande.
Den slags interkontinentale busture kan ældre læsere af Trends & Travel måske huske fra 1960’erne. Dengang blev de kaldt “Hippie Trails” eller “Magic Buses”, fordi de typisk blev brugt af unge, som søgte spirituel lettelse i indiske religioner.
De vender tilbage i en moderne udgave og med forhåbentligt mere komfortable busser med air conditioning til april 2022. Det sker ved hjælp af Adventures Overland, der skal være Indiens største rejse-arrangør.
Her fremhæver man, at der også er en anden stor forskel til busrejserne fra for 40-50 år siden: Passagerer vil kunne hoppe på og af bussen undervejs i alle større byer, hvor der er korte stop.
Med andre ord vil man f.eks. kunne bruge bussen fra London til Moskva eller fra Delhi til Tashkent i Uzbekistan.
Hele busrejsen vil normalt tage 70 dage. Den er allerede blevet prøvekørt tre gange med specielt udvalgte rejse-specialister og hårdføre « back-trackere ».
Den store publikums-premiere er dog skubbet til næste år for at få Corona lidt på afstand og minimal smittefare. Til den tid håber Adventure Overland, at alt er glemt om PCR tests og vacciner.
Rejsen fra Indien til England står først på programmet. Den gennemføres i april 2022. Turen den modsatte vej køres efter planen for første gang i august 2022.
De indiske rejse-arrangører har splittet verdens længste busrute op i fire hoveddele. En stor del af rejsen følger den historiske silkevej mellem Asien og Europa, hvor Kina i øjeblikket er ved at anlægge en jernbane.
Busserne tager dog mange flere afstikkere end karavanerne på Silkevejen for mange hundrede år siden :
Passagererne vil f.eks. kunne opleve pandaer i kinesiske Chengdu, bestige den kinesiske mur, beskue tusinder af pagoder i Myanmar, kigge på historiske byer ved det kaspiske hav, kigge for Putin i Moskva, drikke øl i Bruxelles, spise pølser i Prag eller øve sig på deres tysk i Frankfurt. Busserne kommer meget langt omkring på ruten mellem London og Delhi eller retur.
Den lange rejse på vejene kaldes enten for “Bus to Delhi” eller “Bus to London”. Alt efter fra hvilken verdensdel man tager bussen.
Det indiske busselskab lover, at der vil være erfarne chauffører og engelsk-sprogede guider med ombord. Busserne selv er rimeligt luksuriøst indrettede med køjesenge og klima-anlæg, som kan håndtere både varme, regn og kulde.
Interesserede kan læse flere detaljer og forudbestille billetter allerede nu via Adventure Overlands hjemmeside her….
(Indledningsfoto til artiklen: Adventure Overland)
Skriv et svar