For en uge siden fløj rørende billeder rundt på verdens tv-stationer og avisforsider, da familie-medlemmer og venner fra Australien og New Zealand kastede sig i armene på hinanden i de to landes lufthavne.
De pågældende mennesker havde ikke set hinanden rent fysisk i over et år på grund af Corona pandemien. De måtte nøjes med video-møder på pc, tablet og mobiltelefon.
Den glade nyhed var fremkommet, fordi Australien og New Zealand have iværksat en såkaldt ”rejse-boble”.
Den tillod, at indbyggere fra de to nabolande kunne besøge hinanden via en direkte luft-korridor. En mulighed, der selvfølgelig resulterede i booking af tusindvis af flybilletter.
”Rejse-bobler” er et af de nye fænomener, som vi uden tvivl kommer til at høre meget mere om i der kommende uger og måneder.
Når Corona udviklingen nu ikke tillader, at man kan rejse til alle de steder, man gerne ville, kan boblerne blive det næstbedste.
Nemlig, at to lande, hvis Corona udbredelse er lav og under fuld kontrol, kan aftale at lave en lukket korridor. En smutvej, der kun gælder for de to landes indbyggere – ingen fremmede.
Den næste boble ser nu ud til at blive etableret mellem Singapore og Hong Kong. Det sker den 26. maj, hvor rejsende fra de to destinationer kan flyve frit frem og tilbage uden som hidtil at gå i karantæne efter ankomsten.
Helt fri gør boblen dog ikke: Alle rejsende skal forelægge en frisk Corona test. Desuden får kun Hong Kong kinesere adgang til Singapore, hvis de er fuldstændigt vaccinerede.
Boblen mellem Australien og New Zealand har lidt anderledes regler. Her skal folk blot dokumentere, at de ikke er blevet testet positive for Corona i de seneste 14 dage. De må heller ikke rejse, mens de venter på resultater fra en test.
Til gengæld må også udlændinge gøre brug af boblen. Det kunne f.eks. være europæere, der vil rejse til New Zealand via Australien.
De skal dog først opholde sig i et af de to lande i mindst 14 dage og i den periode være Corona testet negativt i en PCR-måling.
Både Australien, New Zealand, Singapore og Hong Kong lukkede deres grænser fuldstændigt, da den første Corona bølge skyllede ind i marts sidste år.
Den konsekvente taktik hjalp ganske vist landene til at få en hurtig kontrol med virussen. Omvendt stoppede også al turisme, som plejer at have stor betydning for landenes økonomi….
(Indledningsfoto til artiklen: Future Travel Experience)
Skriv et svar