Fra i dag er der igen grønt lys til at rejse på ferie i 19 europæiske lande. Det har fået mange tusinde danskere til at pakke kufferterne lige med det samme. Men har de nu husket det hele?
Erfaringsmæssigt glemmer mange danskere at tjekke deres rejseforsikring. Mange rejser også uden, hvilket bestemt ikke er en god idé – og slet ikke, når Corona virussen stadig rumsterer.
Situationen kan være særlig prekær denne sommer: Næsten hver fjerde dansker opsagde nemlig sin rejseforsikring i 2020 for at spare penge.
Det kan de have glemt alt om her og nu i begejstringen over, at de kan få lov til at rejse til udlandet igen.
Problemet kan let være størst hos de unge, der gerne vil tage af sted med vennerne. De skal dobbelt-tjekke, at deres forældre ikke satte familiens rejseforsikring i bero sidste år, hvor ingen alligevel måtte rejse ud.
Mange tusinde husstande, der sidste år opsagde deres rejseforsikring, skal være opmærksomme, når de nu planlægger deres sommerferie. Særligt de unge, der vil rejse med vennerne, skal sikre, at forældrenes rejseforsikring ikke er sat i bero. (foto: If)
Ifølge forsikringsselskabet If er det flere hundrede tusinde danskere, der skal skynde sig at genkøbe en rejseforsikring.
Forsikringen bør man have, når man vil rejse ud til et af de 19 EU-lande, der er åbnet fra i dag. Den stiller en samtidig bedst i forbindelse med afbestilling af eller sygdom under ophold i dansk feriebolig.
”En rejseforsikring dækker typisk hele husstandens medlemmer. Det vil også sige, når den hjemmeboende søn eller datter vil ud at rejse med vennerne. Det forudsætter dog, at man ikke har opsagt sin forsikring,” forklarer kommunikationschef Birgitte Ringbæk fra If.
Også, hvis den unge er flyttet hjemmefra, er der situationer, hvor man stadig er omfattet af forældrenes forsikring.
Hos nogle selskaber som f.eks. If er den unge dækket af forældrenes indbo- og rejseforsikring, indtil de er fyldt 21 år. Også selvom de ikke længere bor hjemme.
If anbefaler, at man skal have styr på både rejse- og afbestillings-forsikring. Sidstnævnte er der brug for, inden man tager afsted, Rejseforsikringen hjælper derimod på selve rejsen.
Hvis Udenrigsministeriet f.eks. pludselig fraråder rejser til ens planlagte feriemål, er det afbestillingsforsikringen, der skal aktiveres.
Har man en rejseforsikring uden afbestillings-dækning, bør man kontakte sit forsikringsselskab og få den opgraderet med det samme….
(Indledningsfoto til artiklen: If Forskring)
Skriv et svar