Englænderne har længe følt sig mere isolerede end andre europæere. Ikke kun på grund af Brexit, der har sendt Storbritannien ud af EU. Men også fordi landet har oplevet værre Corona pandemier og derfor har sendt sig selv i rejse-mæssig karantæne i forhold til resten af verden.
Briterne opererer også med en helt egen vurderingsliste af rejse-risikoen ved at tage til andre lande end den, som Danmark og det meste af Europa arbejder med.
I London gælder det om at komme på den grønne liste. Er man dér, må britiske turister gerne besøge ens land.
Danmark er ikke “grøn” i den britiske regerings øjne og bliver det nok heller ikke i den nye opdaterede hitliste, som offentliggøres senere i denne uge.
Danmark har et for højt Corona smitte-niveau og befunder sig derfor på briternes ”gule” liste. Den omfatter langt de fleste populære rejselande, og danskerne er bl.a. i selskab med Spanien, Portugal, Grækenland og Frankrig.
For briter på rejse betyder det, at de skal gå i 10-dages selv-isolation efter hjemkomst, medmindre de er fuldt Corona vaccinerede med to stik. Og selv da skal hjemrejsende tage to Corona tests efter ankomst til England.
I løbet af i morgen torsdag ventes lande som Tyskland, Polen, Canada, Ungarn, Østrig og Baltikum at blive opgraderet til grøn status, skriver den engelske avis ”The Sun”.
Yderligere fem lande har fået deres Corona-smitte banket så langt ned, at de nu kan komme på en særlig ”observations-liste” til at blive fuldgyldigt grønne næste gang. Blandt dem er Norge.
I den anden ende har Danmarks Udenrigsministerium fortsat placeret Storbritannien på sin ”røde” liste. Det vil sige, at alle rejser – både ferie og forretning – frarådes, Kun Wales er undtaget og har orange status.
Skotland begynder ellers at åbne sig selv igen fra på mandag den 9. august efter en periode, hvor landet havde den højeste Corona incidens i hele Europa. Den er nu banket ned til stadig høje 156 mod hele Storbritanniens 284.
Skotterne går dog ikke helt så radikalt til værks som Boris Johnson nede i Downing Street 10, der forleden forærede briterne en ny ”befrielses-dag”.
Skotland åbner ganske vist for, at man gå på pub, restaurant eller til koncert uden forpligtende afstand til andre personer.
Modsat briterne opretholder skotterne dog krav om mundbind ved besøg i offentlige bygninger, offentlig transport osv….
(Indledningsfoto til artiklen: Aron Van De Pol / Unsplash)
Skriv et svar