Maden hos langt de fleste flyselskaber er ikke værd at skrive hjem om – i hvert fald ikke på de korte og mellemlange ruter i Europa:
Selvom råvarerne kan være gode nok, forsøger selskaberne at lave måltiderne som et kompromis, som langt de fleste kan spise. Resultatet er ofte en standard vare, der ikke vil få mange stjerner hos en seriøs mad-anmelder.
Nogle flyselskaber husker heldigvis deres oprindelse: SAS serverer f.eks. retter fra det nordiske køkken og lokale råvarer – og i flyene hos Air France er alle vine naturligvis franske.
Siden den 1. september er Lufthansa begyndt på at vænne sine passagerer til tysk mad. Typiske retter fra de forskellige regioner af det store land. Lige fra sauerkraut og spätzle-nudler i Bayern til vesterhavs-fisk fra Slesvig-Holsten.
Det nye koncept kaldes for ”Tasting Heimat”. Det servcres gratis på Business Class på tyske indenrigs afgange og på ruter i Europa.
Passagererne på Economy Class måtte for et par måneder siden vinke farvel til deres gratis sandwich. Nu skal der betales for bedre sandwiches, kager, chokolade og kaffe, som alle kommer fra kendte tyske gourmet brands.
De nye ”Tasting Heimat” menuer på Business Class skal tilberedes udelukkende af tyske råvarer. Der satses på økologi og skiftende sæsoner, og Lufthansa forsøger ikke at få retterne til at smage alle passagerer. Altså ingen ”continental breakfast.”
I stedet vil Lufthansa tilbyde op til 12 forskellige brødsorter. Ikke alle på én gang, men hele tiden flere. Tysk brød er en anerkendt verdensarv hos Unesco.
Lufthansa tager tyske storbyer som udgangspunkt. Derfor vil f.eks. Berlin, München, Frankfurt, Leipzig, Hamborg og Düsseldorf alle levere en lokal mad-specialitet.
Fra München kan det en Obazda med hakkebøf, mens Frankfurt inspirerer med grønkål, pocheret æg, franske kartofler og en grøn sovs.
Fra Berlin kommer currywurst med sauterede kartofler, mens Leipzig bidrager med en hønsesalat med knold-selleri, valnødder og enebær.
Endelig skal Düsseldorf stå for den tyske specialitet, du kan se på artiklens indledningsfoto. Det er rhinlænder Sauerbraten med kartofler og broccoli.
Lufthansa lover, at man satser på, at de nye tyske retter vil blive serveret ”friske” ombord. De står ikke flere dage i køleskab først. Brød bages så vidt muligt hos bagere, der bor tæt på lufthavnen….
(Indledningsfoto til artiklen: Lufthansa)
Skriv et svar