Hvorfor skal man altid bo på store campingpladser med larm, affald og masser af mennesker, når man egentlig helst vil overnatte for sig selv tæt på naturen?
Den mulighed giver den svenske online platform Acamp, der nu rykker ind på det danske marked. Den vil grundlæggende hjælpe lokale værter og campister med at nå hinanden.
Acamp åbnede med succes i Sverige sidste år, hvor iværksætterne Öjje Holt og Paul Berggren fandt på at lave et internet community. Det gør det muligt at booke ophold hos mindre værter, som typisk aldrig tidligere har udlejet deres grund til campister.
På kort tid har Acamp fået over 100.000 aktive brugere. Det skyldes ikke mindst, at Acamp i marts købte den svenske app Ställpatser, som er Nordens største online fællesskab for campister. Efterfølgende er Acamp kommet til Norge og nu Danmark.
”Vi kan mærke en enorm efterspørgsel på trygge og sikre ferieoplevelser tæt på eget nærområde. Det er formentlig den vej, det går i en urolig verden. Desuden tror vi på, at efterspørgslen på klimavenlige rejser i pagt med naturen vil fortsætte med at stige. Der er i hvert fald ikke noget, der tyder på det modsatte,” siger Öjje Holt.
Acamp retter sig imod bl.a. landmænd og grundejere med nok plads til at udleje dele af deres jord til campister. I Sverige finder man også havneområder, marinaer, golfklubber og mindre campingpladser blandt værterne.
”Jeg er selv en både dedikeret og frustreret campist, som elsker livet i min autocamper, men som længe har ledt efter alternativer til de store campingpladser,” forklarer Öjje Holt.
”Danmark har masser af små oaser, som vil være perfekte feriesteder for natur-elskere. Det handler bare om at finde dem. Derfor vil vi digitalisere campingmarkedet, som i dag er meget analogt. Vi vil gøre det nemt at søge, finde og booke de dejlige steder,” fortsætter han.
Erfaringerne fra Acamp viser desværre, at camping-turismen i de nordiske lande er udfordret af affald og svineri i naturen.
Derfor går den nye online platform ind på det danske marked i samarbejde med organisationen Hold Danmark Rent.. Det sker med kampagnen Clean Camping, som sætter fokus på gode vaner som campist i den danske natur:
”Spørger man danskerne, hvad der generer dem mest, når de opholder sig i naturen, svarer størstedelen skrald og affald. Der er tale om et reelt miljø- og adfærdsproblem. Derfor er det fint, at Acamp har taget initiativ til at sætte fokus på denne udfordring,” siger Anette Juul. Hun er partner og projektleder i Hold Danmark Rent.
Samarbejdet mellem Acamp og Hold Danmark Rent har til formål at skabe et netværk af værter og virksomheder, som ønsker at medvirke til at holde den danske natur ren.
Derudover har Acamp planer om at hjælpe sine værter rent praktisk med infrastrukturen omkring affalds-håndtering. Den slags har de færreste af dem nemlig erfaring med….
(Indledningsfoto til artiklen: Acamp)
Skriv et svar