Mange, jeg har talt med de i seneste par år, har undret sig over, at København blev ved med at få nye hoteller. Er der virkeligt kunder til alle dem?
Under Corona-pandemien, hvor mange hoteller måtte lukke ned, fik hovedstaden 5.000 nye hotelværelser. Og her efter pandemien er flere nye allerede åbnet. Scandic kæden alene med to, heriblandt kædens hidtil største – Scandic Spectrum med 632 værelser.
Trods de mange nye åbninger melder flere af de nye hoteller i København med tilfredsstillende belægning. Et enkelt af de nyåbnede designer-hoteller har sågar været udsolgt helt fra dag ét.
Hotel- og restaurant-organisationen Horesta mener imidlertid, at tempoet for nye hoteller vil aftage betydeligt i de kommende år.
Det betyder dog ikke, at hotel-markedet er mættet i den danske hovedstad. På den lange bane har København potentiale til endnu flere værelser, mener Horesta.
”Det har været en barsk omgang at skulle slå dørene op til et nyt hotel i København de senere år, men det var nødvendigt. Projekterne har været undervejs i flere år og stod færdige midt i hotel-erhvervets største krise nogensinde,” forklarer Kristian Nørgaard. Han er Horestas politiske direktør.
”Heldigvis oplever mange overnatnings-virksomheder en stigende efterspørgsel og den bedste sommer i flere år. De nye værelser vil på sigt gøre det muligt at løfte turismen i hovedstaden til et nyt niveau,” fortsætter han.
Kristian Nørgaard tilføjer, at udbuddet af hoteller i dag er historisk stort i hovedstaden. De 5.000 nye værelser spænder over alle prisklasser og koncepter:
”Det københavnske hotelmarked er blevet meget mere alsidigt. Der er noget for enhver smag, og vi har set åbninger af alle typer hoteller – fra de prisvenlige til de mest eksklusive. Det har en betydning, når det handler om at appellere til et bredt publikum.”
Horesta fortæller samtidig, at hoteller og restauranter har flere mennesker ansat end nogensinde før, og alligevel mangler der hænder de fleste steder.
I maj var der 133.066 medarbejdere på lønnings-listerne hos landets hoteller og restauranter, viser de seneste nye tal fra Danmarks Statistik.
Tallet er formentlig øget i juni og juli, men de 133.000 er i sig selv højere end i juni 2019, der hidtil har været rekord for branchen.
De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at 75 procent af hotellerne og 57 procent af restauranterne må sige nej til gæster og omsætning på grund af manglende personale….
Siden restriktionerne rasede i januar, har danske hoteller og restauranter ansat mindst 23.000 nye medarbejdere….
(Indledningsfoto til artiklen: Scandic Spectrum)
Skriv et svar