Den galopperende inflation og stadig højere priser på dagligvarer og energi sætter allerede nu en dæmper på danskernes indkøbslyst og sikkert også julegavernes størrelse i.
Den kedelige udvikling kan også så småt mærkes i rejsebranchen, der ellers har redet på en positiv bølge efter to års nedtur med Corona.
Seks af ti danskere – 58 procent – vil fortsat prioritere ferierejsen højt i deres budget. Til gengæld vil de have mere for pengene og søge grundigt efter billige tilbud næste år.
Næsten fire af ti – 39 procent – siger, at de vil være mere sparsommelige på deres rejser i 2023, end de har været i tidligere tider.
Desuden vil næsten halvdelen – 47 procent – lægge et mere stramt rejse-budget, gøre brug af tilbud og måske flytte deres ferier rent datomæssigt for at spare penge i forhold til højsæsonen.
Det er nogle af konklusionerne fra en analyse, som den store rejseportal Booking.com har lavet blandt sine kunder i Danmark.
Disse ganske klare trends giver anledning til en håndfuld gode råd til, hvordan de rent faktisk kan opnå deres mål om at spare penge på ferien næste år.
Rejse hvornår?
Man kan spare mange penge på både, hvornår man booker sin rejse, og hvornår man planlægger at tage på ferie.
Trenden i retning mod at købe sin rejse senere vil fortsætte ind i 2023, vurderer analytikerne fra Booking.com.
Det gælder især de 30- til 40-årige, der også kaldes for ”millenials” med et fagudtryk. I den aldersgruppe vil over halvdelen – 53 procent – vente til sidste øjeblik for at tjekke, om der ikke kunne være et par ekstra gode tilbud da.
Ældre rejsende foretrækker dog at planlægge i god tid. Det svarer 60 procent af Generation X – folk mellem 43 og 59 år – og 54 procent af de over 60-årige. De kaldes også for ”baby boomerne.”
Der er som regel også gode tilbud at finde, hvis man lægger sin rejse på bestemte tidspunkter: Det er f.eks. billigere at rejse midt på ugen end i weekenden.
Hvor er det billigt at rejse hen?
2023 bliver formentlig året, hvor ekstreme vejrforhold får rigtig meget indflydelse på, hvor danskerne rejser her.
43 procent siger således, at klima-forandringerne får betydning på, hvordan de planlægger deres næste ferie.
Andre bliver mere kreative i ferie-planlægningen. De vil acceptere længere transport-tider til rejsemålet, omveje for at nå frem eller søge rejsemål uden for højsæsonen. Alt sammen for at spare penge og gavne klimaet.
Hvordan bestiller man bedst?
Diskussionen har altid raseret, om man skal bestille hele rejsen ét sted eller vælge det bedste fra flere kanaler – f.eks. fly og hotel separat contra en pakkerejse med det hele i.
Eksperterne fra Booking.com anbefaler, at man gør brug af points fra loyalitets-programmer meget mere end tidligere.
Det er allerede en afprøvet strategi hos 40 procent af danske rejsende. Især dem, der er ofte undervejs og bruger flyselskabers, hotellers og booking portalers apps….
(Indledningsfoto til artiklen: Alexa / Pixabay)
Skriv et svar