Når ferien går sydpå, er det ikke kun på det lokale marked eller i bazaren, at man risikerer at betale meget mere for en vare, end man egentlig burde.
Det samme sker hvert år for mange feriegæster. De bliver syge på rejsen og bliver efterfølgende flået for et større beløb, når de opsøger en lokal læge eller klinik for at blive behandlet.
Ifølge Louise Hertzum Andersen, der er chef for forretnings-udvikling i Gouda Rejseforsikring, står de rejsende ofte helt alene med regningen på ofte mange tusinde kroner:
”Vi ser desværre hvert år kunder, der ender i kløerne på læger og klinikker der præsenterer dem for uforholdsmæssigt store regninger, der skal betales her og nu.”
”Det skal de rejsende ikke acceptere. I stedet skal de lade sig henvise til en klinik af deres rejseforsikring. Så er de garanteret en god behandling, og at udgifterne bliver dækket,” fortsætter hun.
Det kræver naturligvis, at man på forhånd har tegne en rejseforsikring – og dét gør langt fra alle. I 2022 tog hver fjerde dansker således på sommerferie uden hverken rejse- eller afbestillings-forsikring.
Gouda Rejseforsikring, der er en afdeling af Gjensidige, ser især problemer i lande som Tyrkiet eller Ægypten. Meget dyre læge-regninger kan man dog også opleve i populære rejsemål som f.eks. De Kanariske Øer.
Helt galt gik det for nylig for en turist i Ægypten, der fik dårlig mave og opkast og derfor henvendte sig på en døgn-åben klinik på hotellet.
Han endte efterfølgende med at betale 14.500 euro eller 108.000 kroner på sit kreditkort for en ellers ret enkel behandling for dårlig mave.
I sidste ende lykkedes det for rejseforsikringen at skære godt 1.000 euro af regningen gennem forhandlinger med klinikken i Ægypten.
Langt størstedelen af regningen endte dog hos den rejsende selv, hvilket han kunne have undgået, hvis han havde taget kontakt til sin forsikring, inden han henvendte sig direkte på klinikken.
”En af forklaringerne på de store regninger er, at syge rejsende ryger ind i et netværk af mennesker, der alle vil have en bid af kagen. Lige fra hoteller til læger, ambulance-tjenester, klinikker og hospitaler,” forklarer Louise Hertzum Andersen….
(Indledningsfoto til artiklen: Virinchi Hospitals)
Skriv et svar