Tidligere på sommeren udløb fristen for EU-medlems-landene for at gøre 5G frekvensbåndene tilgængelige for bl.a. passagerfly.
I praksis kan det betyde farvel til den irriterende ”fly-tilstand», som rejsende skal huske at sætte deres smartphone i, når de går ombord på flyet.
Langt fra alle rejseglade danskere synes dog, at det er nogen speciel god idé med fri mobiltelefoni i rute- og charterfly. De er i forvejen rigelig fyldt med passagerer.
Når de fremover også skal sidde og tale i mobil på samme tid, bliver flyets kabine et virvar af stemmer. Desuden bliver det svært at gennemføre en diskret samtale, fordi sædenaboer kan høre med i alt.
Ifølge en ny rundspørge fra den store rejse-portal momondo.dk vil 82 procent kigge efter fly, der tilbyder zoner, hvor mobiltelefoni ikke er tilladt.
22 procent synes slet ikke om EU’s 5G initiativ i fly, mens 26 procent mener, det er en rigtig god idé.
41 procent vurderer, at flyselskaberne bør sætte grænser for brugen af mobiltelefon ombord. Det kunne f.eks. være med ”stille timer” ombord.
I det hele taget vil både tilhængere og modstandere være på vagt over for nysgerrige naboer. 72 af dem indrømmer nemlig, at de selv har haft lange ører og lyttet med på folks telefon-samtaler i det offentlige rum.
Fred og ro er nemlig i høj kurs hos danske rejsende. Hele 89 procent vil nemlig gerne have en stille og fredelig flyvetur uden for mange forstyrrelser.
Af samme grund vil rigtigt mange gøre en indsats, så de ikke kommer til at sidde i flyet ved siden af passagerer, der bruger deres smartphone hele tiden.
I momondos nye undersøgelse svarer 82 procent således, at de sandsynligvis ville booke et fly, der tilbød en ”no call” zone.
Analysen afslører også, hvor langt nogle rejsende er gået på tidligere flyvninger for at undgå snakkesalige sædenaboer.
Næsten halvdelen – 47 procent – har taget hovedtelefoner på, mens 30 procent har koncentreret sig om at læse en bog. 22 procent har ladet, som om de sov for at få fred og ro.
Momondos nye analyse er gennemført af Walr blandt 1.033 flyrejsende i Danmark. Svarene blev indsamlet i perioden fra den 27. til den 29. juni 2023….
(Indledningsfoto til artiklen: Getty Images / Unsplash+)
Skriv et svar