Singapore Airlines bliver gang på gang kåret som verdens eller et af de bedste flyselskaber i verden. Det sker typisk for komfort og service ombord på flyene.
Nu vil Singapore Airlines også konkurrere blandt de bedste, når det gælder den mad, selskabet vil servere ombord. I hvert fald til sine Business Class passagerer.
Singapore Airlines har nemlig indgået en aftale med den danske to-stjernede Michelin restaurant AOC i København.
Kokkene herfra har udviklet en to-retters menu, som vil blive serveret til flyselskabets Business Class rejsende mellem København og Singapore fra den 1. juli.
Menuerne består af forret og hovedret, som AOC’s erfarne køkkenchef Søren Selin kreerer af lokale og sæson-bestemte råvarer.
Ifølge Singapore Airlines vil den serverede forret være hummer med tomater, hyben, butternut squash og krondild.
Hovedretten bliver havtaske med variation af danske kartofler, muslinge beurre blanc, ørred-rogn og løgblomster.
Under udviklingen af menuen har mesterkok Søren Selin taget hensyn til, at god mad smager forskelligt, om man spiser den i jordhøjde eller oppe i 10.000 meters højde.
Når vi kommer op i de højere luftlag, reduceres vores smags- og lugtesans markant på grund af det anderledes lufttryk og højere andel af ilt i den indåndede luft.
Desuden skal flymad kunne tilberedes flere timer før afrejse og opvarmes ombord. Dertil kommer en række særlige hygiejne- og sikkerhedskrav, der gør det hele mere bøvlet.
Singapore og AOC har også hentet gode råd hos Gate Gourmet, der er en af luftfartens store catering specialister.
Den nye AOC menu serveres fra den 1. juli, hvor Singapore Airlines vender tilbage med daglige afgange fra København til Singapore med sine store Airbus A350 fly.
Den beskrevne menu skal efter planen køre i tre måneder, hvorefter AOC skifter til råvarer, der vil være mere efterårs-prægede.
AOC ligger i øvrigt i kælder-hvælvingerne under Moltkes Palæ på hjørnet af Bredgade og Dronningens Tværgade i hjertet af København.
De tre bogstaver er forkortelse for Appellation Originé Controlée, som mange kender fra franske vine. Restauranten modtog sin første Michelin stjerne i 2010 og nummer to i 2015….
(Indledningsfoto til artiklen: Singapore Airlines)
.
Skriv et svar