I de seneste par år er det ikke kun flyselskaberne, der har mærket en stigning i den modsat-rettede strøm af ferie-rejsende.
Det vil sige, at mange flere tager på ferie i Skandinavien og Danmark end tidligere for at undgå ekstrem varme i Sydeuropa.
Også danske camping-pladser kan mærke fænomenet, der også går under betegnelsen ”coolcation”.
Tal fra Danmarks Statistik afslører således, at udenlandske campister foretog 30 procent flere overnatninger i Danmark i 2023 end i 2019.
I den mellemliggende tid har vi både haft Corona pandemien og de mange historier om hedebølger, tørke og store naturbrande i de ellers så populære ferielande langs Middelhavet.
Trenden mod ferier nordpå frem for i Syden ser ud til at fortsætte i år:
Hos First Camp, der er Skandinaviens største kæde af campingpladser er der f.eks. kommet 22 procent flere bookinger fra tyske turister til de danske pladser – sammenlignet med samme tidspunkt for et år siden.
”Vi oplever, at især tyskerne og til dels også hollænderne søger stærkere mod Danmark og Norden. På nogle af vores campingpladser er næsten 90 procent af gæsterne tyske,” forklarer Kent Lodberg. Han er Head of Brand & Marketing hos First Camp.
”Mange af dem kørte tidligere sydpå for at få garanti for sol og høje varmegrader. Nu kigger flere mod nord for at finde temperaturer, man kan holde ud at opholde sig i. Så lever man til gengæld med det lunefulde danske sommervejr,” fortsætter han.
Danskerne har også fået smag for camping. Under Corona var det jo en af de få ferieformer, som var mulige, fordi rejser til udlandet var forbudt og de fleste flyruter lukket.
Hos First Camp mærker man, at især overnatning i telt er blevet trendy hos danskerne. I øjeblikket har kæden 55 procent flere telt-bookinger i Danmark end sidste år.
Det er dog ikke nødvendigvis den mere simple form for camping i naturen, som lokker. Den, de fleste af os kender fra musik-festivaller eller de glade spejderdage.
Trylleordet hedder ”glamping” – den luksuriøse måde at campere og bo i telt på.
Mange danske campingpladser satser på glamping, der tilbyder nærmest sommerhus-agtige overnatninger i store telte eller træhuse.
Ifølge Kent Lodberg går især unge danskere efter at holde ferie i telt tæt på træer, fugle og vand. De vil dog ikke undvære toilet, bad og andre services, som man kan få på en campingplads.
Derfor lægger mange pladser i år vægt på at trække den vilde natur helt ind på deres arealer, så gæsterne får det bedste fra to verdener….
(Indledningsfoto til artiklen: Kjetil Løite / Visit Denmark)
Skriv et svar