(Opdateret) 59 procent af de danske LGBTQ+ medlemmer – det vil bl.a. sige bøsser og lesbiske – har oplevet diskrimination, når de har været ude at rejse i år. I 2023 var det 67 procent.
40 procent har afbestilt en rejse inden for det seneste år efter at have opdaget, at LGBTQ+ kan få problemer på den valgte destination.
30 procent har haft en negativ oplevelse med en medpassager på et fly på grund af deres LGBTQ+ identitet.
43 procent af de LGBTQ+ rejsende har skabt sig et alter-ego for at kunne begå sig sikkert, når de er ude at rejse.
Det er de lidt uhyggelige kendsgerninger, som er kommet frem i en ny rundspørge, som den store rejse-portal Booking.com har foretaget.
Andre tal fra den nye undersøgelse er bl.a, at 43 procent af danske LGBTQ+ medlemmer forventer diskriminerende adfærd fra medrejsende og 47 procent af lokale beboere på deres rejsemål.
Samtidig siger 48 procent, at det at være LGBTQ+-person har gjort dem mere usikre og nervøse, når de rejser.
Den største bekymring for at rejse har trans-kønnede med 64 procent, inter-kønnede med 57 procent og non-binære med 56 procent.
Ifølge Booking.com har de fleste LGBTQ+ rejsende dog lært at tage kontrol over deres virkelighed.
Det kan f.eks. ske ved at vælge rejsemål omhyggeligt og gå uden om lande, hvor LGBTQ+ medlemmer er uønskede, eller det direkte kan være farligt og strafbart at være det.
Andre bestiller flysæder for at undgå konfrontationer eller optræder som en anden person, end de virkeligt er. Booking.com kalder det at ”skabe sig et alter ego”.
Ligesom de fleste andre danskere er den største bekymring for LGBTQ+ medlemmer dog, om de har råd til at rejse til de steder, de gerne vil. Det oplyser 57 procent.
Andre vigtige overvejelser forud for bestilling af rejser er:
- Kan de være sig selv på autentisk vis på deres rejse – 55 procent
- Det valgte rejsemåls lovgivning om LGBTQ+- personers rettigheder, ligestilling og ægteskab – 49 procent.
- Et grundigt tjek af rejsemålet og den lokale befolknings syn på LGBTQ+ medlemmer – 39 procent
- Tager med i betragtning, hvad de har hørt og læst i medierne om udenlandske LGBTQ medlemmers erfaringer på det valgte rejsemål.
54 procent af de adspurgte i Booking.com’s rundspørge oplyser, at de foretrækker at besøge rejsemål, hvor LGBTQ+ turisme allerede er veletableret.
Tidsånden spiller også en rolle, når der skal tages en beslutning:
52 procent af de danske LGBTQ+-rejsende siger, at de er mere tilbøjelige til at booke rejseoplevelser med inspiration fra LGBTQ+-popkultur.
Dette er mest udpræget blandt millennials med 70 procent. Millenials er mennesker på mellem 30 og 45 år.
Ifølge de danske LGBTQ+ medlemmer er rejsebranchen blevet meget bedre til at acceptere og håndtere anderledes tænkende gæster.
- 59 procent siger således, at den øgede inklusion har fået dem til føle sig bedre tilpas, når de tager ud at rejse.
- 70 procent har det f.eks. fint, når de tjekker ind på overnatnings-stedet.
- 73 procent føler sig godt tilpas, når de kommunikerer med f.eks. turguider, flypersonale og taxachauffører på rejsemålet.
- 73 procent har ingen problemer, når de er i kontakt med flyselskaber og hoteller.
Mange LGBTQ+ medlemmer – 22 procent – siger også, at der er plads til forbedringer:
Det kan f.eks. være filtre i booking-system, som gør det nemmere at finde rejser og overnatnings-steder, der tilbyder en inkluderende oplevelse.
Booking.com selv er medlem af IGLTA, International LGBTQ+ Travel Association, Global Equality Fund og Stonewall National Monument Visitor Center i New York.
Til sidst skal lige nævnes, at Trends & Travel tidligere har vist en oversigt over de mest LGBTQ+ venlige og uvenlige rejsemål at tage til. Den hitliste offentliggøres årligt af den store tyske bøsse-portal Spartacus….
(Indledningsfoto til artiklen: Alexander Grey / Unsplash)
Skriv et svar