Kabine-personalet hos flyselskaberne er normalt underlagt strenge uniforms-krav. De skal også bære makeup og hår efter reglementet, og de skal generelt være slanke og pæne at se på for passagererne.
Tatoveringer og piercinger har hidtil været et no-go, medmindre de kunne gøres usynlige af ærmer, bukser, skjorter og nederdele.
Flere flyselskaber er dog begyndt at lempe på reglementet, fordi tatoveringer i dag er blevet så almindelige hos både mænd og kvinder.
Britiske Virgin Atlantic var det første store flyselskab, der tillod sit kabine- og gate-personale at have synlige tattoos. Nu følger så lettiske AirBaltic efter og tillader de fleste tatoveringer, frisurer og piercinger.
AirBaltic har dog sine grænser: Tatoveringer og piercinger må ikke findes i ansigt, på hoved eller hals. Potentielt stødende tattoos er også forbudte på arme og hænder.
AirBaltic, der er det største flyselskab i de baltiske lande, har 1.900 ansatte. De 560 af dem er kabine-personale. Her søger AirBaltic i øjeblikket 40 ekstra kolleger.
For at blive ansat til jobs i AirBaltics passagerfly skal man være mindst 18 år og have studenter-eksamen. Man skal tale flydende lettisk og engelsk og ellers have en venlig og positiv personlighed. Uddannelsen tager otte uger, og man får løn under oplæringen.
AirBaltics fly er hyppige gæster i bl.a. Københavns Lufthavn. Selskabet har 36 relativt små Airbus A220-300, men omsætter så meget, at det står for 2,5 procent af Letlands brutto-national-produkt….
(Indledningsfoto til artiklen: AirBaltic)
Skriv et svar