Efterhånden er det så længe siden for mange mennesker, at de sidst har fløjet på de lange ruter, så de har glemt alt om de gener, de kan opleve undervejs.
Begynder de så nu at rejse til USA, Asien eller Australien, dukker risiciene op igen. Først og fremmest jetlag, der opstår, fordi man bevæger sig på tværs af tidszonerne.
Så er det, at man måske skal overveje at anskaffe sig den smarte Timeshifter app til sin smartphone. Især, hvis man har hang til jetlag.
Timeshifter er udviklet til at hjælpe rejsende med at holde styr på kroppens indre ur. Det er nemlig dét, der giver jetlag, fordi det ikke længere kan finde ud af dag og nat.
App’en gør det muligt at sætte en personlig jetlag plan op på sin mobil – naturligvis tilpasset til netop den flyrejse, man skal ud på.
Timeshifter svarer så igen med gode råd om og direkte advarsler til f.ejs, at undgå lys, tage en lur, spise melatonin, prøve at sove i længere tid eller tage noget koffein i en stærk kop kaffe for at vågne op igen.
Praktiske erfaringer, som Timeshifter har indsamlet gennem et tæt samarbejde med det store flyselskab United Airlines, viser, at app’en kan få sin bruger til at indstille sin krop til den nye destination fire gange hurtigere end uden app.
Timeshifter kan sågar hjælpe med at forberede sig på forhånd før sin lange flyvetur i timerne før take-off. Det kan gøre rejsen noget mere behagelig for folk med jetlag.
Kvaliteterne i Timeshifter skal også fremtidens rumturister nyde godt af. Timeshifter har således allieret sig med Axiom Space, der har specialiseret sig i services til astronauter og missions-kontrollører nede på jorden.
De får en særlig udgave af Timeshifter, der hjælper med at håndtere skifteholds-arbejde i kontrolcentret. Desuden rådgiver Timeshifter Axiom om belysningen i og designet af sovekabinerne på den næste rumstation.
Endelig har Timeshifter, at der er et stort marked for app’en hos de 700 millioner mennesker, der arbejder på skiftehold verden over.
Ifølge Timeshifter er det op til 20 procent af verdens arbejdskraft, hvis dagligdag ikke er i sync med dagslyset. De arbejder måske om natten den ene uge, tidligt om dagen i den næste for at følge op med aftenvagten i den tredje.
Det store tyske softwarehus SAP er blandt de første, som har integreret Timeshifter i sine arbejds-styrings-systemer solgt til virksomheder i Australien og New Zealand….
(Indledningsfoto til artiklen: Timeshifter)
Skriv et svar