Alle, der har været ude at flyve, må have opdaget, at både mad og drikkevarer smager anderledes end nede på jorden.
Det skyldes trykforskellen og den tørre luft i flykabinerne. De er årsagen til, at krydret mad smager mindre kraftigt end i jordhøjde. Derfor er bl.a. tomat-juice og Bloody Marys s’ populære blandt passagererne.
Den mest populære drik ombord på flyene har til gengæld udfordringer. Det er kaffen, som ofte virker tynd og karakterløs oppe i 10 kilometers højde.
Problemet er ikke blevet mindre, efter at de fleste flyselskaber har droppet egne kaffemaskiner ombord.
I stedet benytter de kaffepulver eller bønner, som overhældes med varmt vand, lige inden de serveres til flypassageren.
Amerikanske Alaskan Airlines forsøger nu at gå en anden vej for at forbedre kaffe-oplevelsen i sine rutefly:
Alaskan har udviklet en ny og helt speciel kaffe-blanding i samarbejde med kaffe-risteriet Stumptown.
Den skal smage rigtig godt oppe i flyvehøjde og i ruteflyenes tørre kabineluft, men knap så godt nede på jorden.
Stumptown er et ret lille kaffefirma, der blev stiftet i 1999. Det ligger i Portland, Oregon, og afløser den amerikanske kaffe-gigant Starbucks hos Alaskan.
Nyhedstjenesten CNN fortæller, at flyselskabet har arbejdet sammen med Stumptown i over et år for at finde den ideelle kaffeblanding til flyrejser.
Undervejs har man prøve-drukket over 20 forskellige. De indeholdt ikke kun forskellige bønner, men varierede også i dosering, malegrader og sågar det anvendte filterpapir.
Den nye kabine-kaffe introduceres senest den 1. december på alle Alaskan Airlines flyvninger….
(Indledningsfoto til artiklen: Alaskan Airlines)
Skriv et svar