Airbnb er på vej til at ændre den måde, folk rejser på. Ikke kun har online tjenesten revolutioneret, hvor vi bor, når vi er på ferie – nemlig privat. Airbnb har også rystet event branchen med sine Oplevelser, der får os til at gøre flere spændende ting, mens vi er ude at rejse.
Oplevelser – Experiences i den engelsk-sprogede verden – omfatter f.eks. ekskursioner, erfaringer med dyr, roture eller besøg hos lokale kunstnere.
Nu udvides Airbnb så med madlavnings-kurser, hvor man møder dygtige kokke over hele verden.
Den suppleres med en konkurrence, hvor de 100 bedste amatør-kokke blandt Airbnbs medlemmer bliver sendt til Pollenzo i Norditalien.
Her kommer man i lære hos nogle af støvle-landets mesterkokke. De bedste opskrifter fra disse gourmet møder ender i en Airbnb kogebog, som udkommer i 2020.
Airbnb Madlavning – Cooking – skal “låse op for skjulte kulinariske familie traditioner i alle lande kloden rundt” – sådan som den oprindelige delebolig-portal udtrykker det.
I den nye sektion under Oplevelser kan gæster finde alt fra at lære bedstemors opskrifter fra USA’s sydstater til hemmelighederne i Uzbekistans køkken.
Undervejs får madlavnings-interessede adgang til over 3.000 unikke opskrifter fra 75 forskellige lande. Opskrifterne er testkørt og prøvespist, så de kan kopieres direkte hjemme hos sig selv.
”Gennem Airbnb Madlavning præsenterer vi en ny måde at forstå kulturer på. Nemlig gennem at spise. Modsat normale kokke-kurser er der ikke tale om en én-vejs uddannelse. I stedet bruges vores Oplevelser til, at folk fra forskellige dele af verden mødes. Man går sammen for at tilberede et godt måltid. Det kan være med til at bevare familie-traditioner, der er mange generationer gamle,” forklarer Brian Chesky. Han er topchef for Airbnb og en af portalens stiftere.
”Lige siden de første gæster rejste med Airbnb har vi konstateret, at dét at dele et måltid er nøglen til at åbne op for kultur og personlig kontakt,” fortsætter Brian Chesky.
De 100 heldige amatør-kokke udvælges af et dommerpanel, der bl.a. tæller repræsentanter fra Airbnb, den internationale Slow Food bevægelse og specialister fra University of Gastronomic Sciences.
Interesserede kan enten melde sig selv eller nominere en amatørkok via en særlig Airbnb webside, der kan findes via dette link. Tilmeldings-fristen er den 23. december 2019.
Og apropos Slow Food. Et af tilbuddene i Airbnb Madlavning er et fem-dages kursus hos græsrods-bevægelsen. Den kæmper for gode råvarer og vil forhindre, at lokal fødevare kultur og tradition forsvinder i moderne fast food mentalitet.
I et andet kursus stifter deltagerne bekendtskab med mesterkokken David Chang, der er ejer af den berømte Momofuku restauranter i New York, Sydney Las Vegas, Toronto, Los Angeles og Washington DC.
Endelig kan man tage til praktisk kulinarisk undervisning hos en af Airbnbs mest bookede værter – Nonna Nerita i Rom. Hun er blevet milllionær på at lære folk at lave pasta-retter….
(Indledningsfoto til artiklen: Airbnb)
Skriv et svar