Selvom USA har åbnet for krydstogter i amerikanske farvande igen fra den 1. november, vil ingen af de store rederier gå i gang før i begyndelsen af det nye år.
De store krydstogt-skibe har ligget i havn siden marts og skal først friskes op og indrettes på en ny måde, så de opfylder myndighedernes nye skrappe regler for passager-transport i virus tider.
De amerikanske sundheds-myndigheder – CDC – kræver bl.a, at hvert skib skal gennemføre en række simulerede test-sejladser, før de får godkendelse til at tage betalende gæster ombord igen.
På test-sejladserne skal rederiernes nye sikkerheds-tiltag afprøves i praksis. Det kan være alt fra Corona tests før ombord-stigning til kontroller på selve krydstogtet, større afstand mellem passagerer, dedikerede områder som kan isoleres fra resten af skibet til ændret indretning af restauranter, barer, fitness rum og soldæk.
Et af verdens største krydstogt rederier – Royal Caribbean – søger ny frivillige, der kunne tænke sig at blive prøve-sejlere på et af disse simulerede krydstogter.
Iføllge Cruise News får test-personerne krydstogtet gratis, men bliver ikke betalt for deres ulejlighed. Sejlturen bliver nemlig ikke helt som et normalt krydstogt.
Undervejs skal de rejsende deltage i øvelser, som skal teste og sikre, at alle Corona procedurer er på plads og fungerer.
En af øvelserne kunne f.eks. være, at man simulerede, at der opstod en virus epidemi ombord. Hvordan håndteres den? Hvad sker der i forhold til landgange? Kan de smittede holdes effektivt i karantæne, så de ikke kommer i kontakt med andre passagerer og besætningen?
Trods det mulige besvær på turen har folk stået i kø for at blive test-sejlere. Da alle rederiets skibe skal gennemføre disse sejladser, har Royal Caribbean fortsat brug for ekstra frivillige.
Alle større rederier har brugt de mange måneders sejl-forbud til at udvikle procedurer, der kan sikre alle mennesker ombord på de store skibe.
Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line, der ellers til dagligt er konkurrenter på havene, er f.eks. gået sammen om et fælles Healthy Sail Panel.
Her sidder eksperter fra både sundheds-sektoren, skibsfart, rejsebranchen og service-virksomheder for at rådgive om den bedste sikring mod Corona.
Når Royal Caribbean formentlig stikker til søs på sit første krydstogt i februar næste år, vil det være med korte ture. Det kunne f.eks. være til rederiets private paradis-ø i Karibien. CocoCay hedder den. På den måde kan krydstogtet foregå i sin egen lukkede ”boble.”
Canadiske havne får rederierne ikke lov til at besøge i første omgang. Canada har nemlig forlænget sit ”no sail” forbud frem til udgangen af marts næste år.
En enkelt havn i USA har også sagt fra. Det er Key West i Florida, hvor befolkningen i sidste uge stemte for et forbud mod anløb af krydstogtskibe med over 1.300 passagerer….
(Indledningsfoto til artiklen: Royal Caribbean)
Skriv et svar