Mens Airbus så småt er begyndt at bygge fly igen, efter at flere fabrikker var lukket ned på grund af Corona virussen, går det den modsatte vej for ærkerivalen Boeing.
USA’s største flyfabrikant har besluttet at lukke sin produktion helt i 14 dage, efter at der er blevet konstateret Covid-19 smitte i koncernens store fabrikker ved Seattle i det nord-østlige USA.
Indtil i aftes var 29 smitte-ramte blevet bekræftet hos Boeings ansatte på fabrikken. En af dem er død. Det var en 58-årige inspektør ved Dreamliner produktionen.
Fra i dag begynder Boeing at slukke alle samlebånd i regionen omkring Seattle. Fabrikkerne går i karantæne i mindst 14 dage.
I Everett ved Seattle fremstiller Boeing flytyperne 747, 767, 777 og 787 (Dreamliner). Det vil sige stort set hele Boeings produktion af civile fly, for fabrikationen af de mindre 737 MAX har været stoppet i adskillige måneder på grund af et flyforbud.
Covid-19 karantænen kommer også til at berøre Boeings skandale-ombruste 737 MAX mere direkte.
På arealerne omkring fabrikkerne ved Seattle står nemlig hundreder af næsten færdige MAX maskiner, der kun venter på, at de amerikanske luftfarts-myndigheder (FAA) giver tilladelse til, at de må flyve.
Mens de står parkeret, skal de vedligeholdes og opgraderes med ny software, lakeres og indrettes til deres nye ejere, men også det arbejde er nu stoppet i 14 dage.
Boeing 737 MAX har været ”grounded” siden marts 2019 efter to fatale flystyrt med 346 dræbte. Boeing har modificeret og ombygget sine fejlbehæftede MAX’er i månedsvis og havde nu håbet på at få en ny godkendelse her i foråret.
På grund af Corona pandemien tænker flyselskaberne slet ikke på de MAX’er, de har stående eller bestilt. Lige nu har de helt andre bekymringer. Nemlig den rene overlevelses-kamp, fordi virussen har lammet hele den internationale lufttrafik.
Ud over det åre-lange flyveforbud og Corona krisen må Boeing desuden lide den tort, at flere flyselskaber har afbestilt maskiner, som de skulle have haft leveret i fremtiden. De er ikke sikre på, at de nogensinde får brug for dem….
(Indledningsfoto til artiklen: Boeing)
Skriv et svar