Det kan godt være, at danskerne synes, at Mette Frederiksen og de andre inde på Christiansborg er for overforsigtige med hensyn til landegrænserne og danskernes mulighed for at rejse til udlandet.
Men det er intet imod den vrede, som i øjeblikket skyller ind over premier minister Boris Johnson og hans regering i London.
Englændernes utilfredshed rammer på to planer. Både med hensyn til rejsende, der gerne vil til Storbritannien. Og briterne selv, der ikke må tage udenlands.
Er man f.eks. dansker og vil besøge venner eller forretnings-forbindelser i London, skal man med virkning fra i dag gå 14 dage i karantæne, når man lander i England.
De nye regler er indført for at forhindre, at en bølge nummer to af Corona skal skylle ind over Storbritannien. Landet er i dag oppe på 40.597 Corona dødsfald og over 287.000 smittede.
Den britiske turist-industri med hoteller, flyselskaber, restauranter og seværdigheder er vred og skuffet. Nu bliver den sidste lille chance for at tjene en smule penge her i sommer smadret.
De tre store flyselskaber British Airways, easyJet og Ryanair er sjældent enige, men på dette punkt sidder de i samme båd.
Således truer de nu Boris Johnson og co. med at trække dem i retten for at få afprøvet, om karantænen er juridisk forsvarlig eller kan omstødes.
Som alle andre flyselskaber ligger de to engelske og den irske – Ryanair er formelt set fra Irland, selvom de fleste af selskabets ruter går til og fra engelske lufthavnen – helt ned efter flere måneder næsten uden passagerer.
De nye regler fra i dag kræver, at alle rejsende til Storbritannien skal isolere sig i 14 dage efter ankomsten. De skal samtidig opgive adresse og telefon-nummer på den bolig, hvor de vil opholde sig i de to uger.
Myndighederne vil kontrollere oplysningerne, og blive reglerne overtrådt, vanker der bøder på op til 1.000 pund – ca. kroner.
Dog må de godt gå ud med ansigts-maske på til det nærmeste supermarked eller apotek for at købe mad og drikke eller hente vigtig medicin.
British Airways oplyser, at 12.000 ansattes arbejde er i fare nu. I Europas største lufthavn – Heathrow i London – skal det sågar være 25.000.
I begge tilfælde taler selskaberne dog ikke alene om karantænen for rejsende ind i England. De er kun den ene halvdel af sagen.
Den anden er briterne selv, der plejer at tage på sommerferie i hundrede-tusindvis til Middelhavet hver sommer. De skal nemlig også gå 14 dage i karantæne, når de har rejst i udlandet.
Det har fået Ryanairs iltre topchef Michael O’Leary helt op i det røde felt. Hans flyselskab vil sende ferie-hungrende briter afsted fra den 1. juli til de varme strande i Spanien, Portugal og Italien.
”Vi får tusinder af bookinger hver dag lige nu til rejser i juli og august. Vi har over 1.000 daglige fra den 1. juli. Fra London og mange andre engelske lufthavne. Mange af dem risikerer nu at blive aflyst,” siger O’Leary ifølge dagbladet “The Sun”.
Ifølge Ryanairs topchef vil mange britiske familier ignorere de nye regler og bare tage af sted på deres vanlige 14-dages sommerferie. Når de kommer hjem igen, vil de gå på arbejde – ikke i isolation. De synes,at reglerne er noget vås og vrøvl.
I marts, april og maj har trafikken hos Ryanair været 99 procent nede. Inden de nye stramninger trådte i kraft i dag, havde lavpris-giganten regnet med at kunne fylde sine fly med 50 procent i juli og august. D>et normale er mellem 90 og 95 procent.
(Indledningsfoto til artiklen: Cedarjet201 / Pixabay)
Skriv et svar