Mens præsident Trump og kone spiser fornemme gala-middage med de engelske kongelige i London, har hans regering indført nye begrænsninger for amerikaneres rejser til Cuba.
Dermed sender Det Hvide Hus forholdet til den kommunistiske nabo-ø flere årtier tilbage. Mange vil mene, at situationen er næsten tilbage i 1960’ernes kolde krig. Dog er der ingen risiko for militære interventioner.
Under USA’s forrige præsident Barack Obama var forholdet mellem Cuba og dets store nabo mod nord ellers tøet op gradvist.
Amerikanere matte igen rejse til Cuba som turister og forretningsfolk. Flyruter blev etableret mellem USA og Havana, og tusinder af krydstogtskibe tog Cuba med på deres populære sejladser i Caribien.
I går blev der sat et foreløbigt punktum for denne positive trend.
USA forbyder nemlig sine borgere at rejse til Cuba både til vands og i luften. Det vil sige ”no go” for amerikanske krydstogtskibe og private yachter, forretningsfly og private fly.
USA’s finans-minister Steven Mnuchin forklarede den nye boykot med, at ”Cuba fortsætter med at spille en destabiliserende rolle i den vestlige verden. Landet er en kommunistisk base i regionen g støtter USA’s fjender som Venezuela og Nicaragua ved at opfordre til uro, bekæmpe demokratiske processor og underminere lov og orden.”
Mnuchin justerede senere på dagen sine udtalelser i den store tv-station CNN. Her sagde han, at visse uddannelses-relaterede rejser, der tidligere var godkendt, kunne fortsætte.
Dog kun, hvis den rejsende havde gennemført én rejse-relateret transaktion som f.eks. at bestille en flybillet eller booke et hotelværelse før den 5. juni 2019.
Det nye forbud kommer ikke som det helt store chok i turist-industrien. Donald Trump har nemlig varmet op til en boykot gennem mange af sine tweets i de senere måneder.
USA er i dag det næststørste turistland for Cuba. Fidel Castros ø besøges kun af flere canadiere end amerikanere. Den nye boykot vil derfor ramme Cuba ikke kun politisk, men også på pengepungen.
Danske turister til Cuba ser ikke ud til at være direkte berørt, så længe de flyver direkte til øen.
Situationen kan dog være helt anderledes, hvis ens fly mellemlander i eller afgår fra en amerikanske lufthavn.
Det samme er tilfældet, hvis man har booket et Cuba krydstogt med udgangspunkt i f.eks. en havn i Florida.
Trends & Travel kan derfor kun anbefale, at berørte danskere kontakter deres rejsebureau eller flyselskab for nærmere informationer….
Skriv et svar