At skrive om rejsebranchen i det seneste halve år har næsten været én lang jeremiade af triste historier, lukkede grænser, aflyste sommerferier og hoteller, flyselskaber og restauranter på konkursens rand.
Heldigvis kommer der en sjælden gang en positiv nyhed – en slags solstråle i en meget mørk tid.
Solstrålen leveres af de danske camping-pladser. I juli havde de en fremgang på hele 27 procent af danske gæster. 729.000 flere valgte at holde sommerferie i campingvogn, camper eller telt.
Regner med udenlandske campister med, lød fremgange på ni procent – svarende til 358.000 ekstra overnatninger.
Tallet havde formentlig været meget højere, hvis ikke EU-landene inklusive Danmark havde haft rejse-restriktioner som følge af Corona krisen.
At camping er blevet trendy igen i Danmark kan også ses på salget af campingvogne. Det er steget med 13 procent i årets første seks måneder.
Tallene kommer fra Danmarks Statistik, der bl.a. holder styr på overnatnings-tallet i danske hoteller, feriecentre, campingpladser og vandrer hjem. De seneste nye tal stammer fra juli.
Analytikerne kan også tydeligt se, at danskerne er blevet hjemme i sommerferien i stedet for at tage udenlands som normalt.
Således gik danskeres overnatninger i alle nævnte sovesteder frem med 28 procent i forhold til juli 2019. Det svarer til, at 1,3 millioner flere danskere har holdt ferie i eget land.
Sommerhuse er ikke indregnet hos Danmarks Statistik. Derfor er det totale antal danske overnatninger nok en del større.
Den flotte fremgang i juli kan dog ikke helt opveje den nedtur, som hoteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og lystbådehavne har oplevet i perioden fra marts til juli. Det var her, hvor Corona nærmest lukkede hele Danmark.
I de fire måneder faldt antallet af overnatninger med syv millioner eller 37 procent, når man kigger på samme tidsrum for et år siden.
Det er udenlandske turister, der blev væk. Danskernes andel af de samlede overnatninger steg nemlig i alle de pågældende måneder.
Danskernes dominans var ikke uventet stærkest i april og maj, hvor grænserne var lukkede. Her stod danskere for 96 procent af samtlige overnatninger i Danmark….
(Indledningsfoto til artiklen: Brahmsee / Pixabay)
Skriv et svar