For knap fire måneder siden kunne jeg her på Trends & Travel afsløre, at København var verdens sikreste storby.
I hvert fald var det den nydelige placering, som den danske hovedstad erobrede i det ”Safe City Index”, som det britiske magasin The Economist udgav for fjerde gang.
Nu er det så amerikanernes tur til at vurdere storbyernes sikkerhed. Både de bedste og de farligste at færdes i.
Analysen er foretaget af ”Forbes”, der lægger København på en respektabel sjette-plads blandt verdens sikreste storbyer at besøge.
Forbes’ analytikere lægger bl.a. kriminalitets-niveau, terrorist-fare og hyppigheden af natur-katastrofer som oversvømmelser, storme, vulkan-udbrud og ekstreme hedebølger til grund for den nye rangliste.
Desuden har Forbes kigget dybt i den database over kriminalitets-risici, som online databasen Numbeo laver med jævne mellemrum.
Endelig har Forbes skelet til de anbefalinger og advarsler, som det amerikanske udenrigs-ministerium offentliggør løbende på sin hjemmeside.
Formålet er, at Forbes gerne vil rådgive mennesker, der har planer om at rejse til udlandet i de næste seks måneder. I USA er det 94 procent af den voksne befolkning.
Verdens mest sikre by at rejse til lige nu er sjovt nok også klodens reneste. Singapore uddeler f.eks. bøder, hvis man spytter sit brugte tyggegummi eller smider affaldspapir på gaderne.
I Forbes’ undersøgelse fik Singapore som eneste af 60 testede storbyer et flot nul i point på listen over kriminalitet og risici.
Desuden er faren for natur-katastrofer minimal, selvom Singapore er en stor havneby og ligger på en ø nederst på den indonesiske halvø.
Samtidig er niveauet af byens infrastruktur og sundhedsvæsen meget højt. Digitale farer som f.eks. online-angreb og identitets-tyverier udsættes man også kun sjældent for i Singapore.
Her er så Forbes’ aktuelle hitliste over de 10 sikreste storbyer at besøge:
- Singapore (se artiklens indledningsfoto)
- Tokyo i Japan
- Toronto i Canada
- Sydney i Australien
- Zürich i Schweiz
- København i Danmark
- Seoul i Sydkorea
- Osaka i Japan
- Melbourne i Australien
- Amsterdam i Holland
Tokyo landede på en flot andenplads på grund af byens minimale sundheds-risici. Desuden vurderer det amerikanske udenrigsministerium den japanske hovedstad som meget tryg og sikker.
Bedst af alle 60 testede storbyer i punktet ”infrastruktur” klarede kanadiske Toronto, som dermed samlede mange plus-point til sin globale tredjeplads.
Europa har tre storbyer med i Top-10, men altså også byer hvor turister og andre rejsende skal være forsigtige.
I øjeblikket gælder det især Paris og Frankrig i det hele taget på grund af OL, der tiltrækker både kriminalitet og terrorisme. Det har vi jo bl.a. set i de senere dages angreb på de franske jernbaner og mobiltelefon netværk.
Forbes placerer Paris på en 31. plads over de sikreste storbyer, men det var før OL og eskalationen i Mellemøsten, der meget nemt kan springe over til Frankrig.
To italienske storbyer med masser af turister klarer sig ikke meget bedre. Milano lander som nummer 26 og Rom som nummer 28.
De to byer er heldigvis meget mere sikre end de 10 farligste storbyer i verden.
Venezuelas hovedstad Caracas er værst af alle, og situationen er næppe blevet bedre efter præsident-valget i den forløbne weekend.
Caracas har meget høj kriminalitet, en elendig infrastruktur og bedømmes dårligt af det amerikanske udenrigsministerium. Her har Caracas niveau fire, hvilket svaret til ”rejs ikke derhen.”
Her så til sidst de 10 farligste og mest usikre storbyer at rejse til ifølge Forbes:
- Caracas i Venezuela
- Karachi i Pakistan
- Yangon i Myanmar
- Lagos i Nigeria
- Manila på Filippinerne
- Dhaka i Bangladesh
- Bogota i Colombia
- Cairo i Ægypten
- Mexico City i Mexico
- Quito i Equador
(Indledningsfoto til artiklen: Kin Pastor / Pexels)
Skriv et svar