Før årets store sommerferie er der altid en masse stress i familien. Kufferter skal pakkes, de rigtige rejser vælges, forsikringer på plads – og er der nogen, som har tjekket meteorologernes langtids-prognose for destinationen?
Alle kender disse udfordringer. Hos nogle er de større end hos andre. Og er der mon kommet nogle flere på listen, efter at vi sidste år oplevede naturbrande sydpå, voldsomme hedebølger og en del aflysninger eller forsinkelser af flyafgange.
Ifølge en dugfrisk Gallup-undersøgelse, som Kantar har lavet for Danmarks næststørste charterferie-arrangør TUI, er det sjovt nok de unge, der er mest nervøse for deres ferie.
28 procent af danskerne mellem 18 og 34 år svarer således, at de er bekymret for at blive syge i ferien. Hos de ældre mellem 56 og 79 år svarer kun 18 procent det samme.
Dårligt vejr og for højt penge-forbrug i ferien er de unge også de mest nervøse for – hele 30 procent. Den slags bekymrer kun tre procent hos de gamle.
Måske mere overraskende er, at natur-katastrofer, skovbrande, oversvømmelser, hedebølger osv. ikke gør det danske feriefolk nervøs på forhånd. Netop den slags hændelser fyldte ellers meget i mediernes overskrifter sidste sommer.
”Historisk set er danskerne slet ikke et foldefærd, der bekymrer sig særlig meget, når de skal ud at rejse. Hver fjerde siger, at de slet ikke er nervøse ved noget på deres ferie. Hos nordmænd og svenskere er det hver fjerde,” fortæller Mikkel Hansen. Han er kommunikationschef hos TUI.
Dermed er ikke sagt, at danskerne slet ikke har ting, de er bekymrede for ved ferierejser:
22 procent svarer nemlig, at de er mest nervøse for at blive syge i ferien. 18 procent er bekymrede for dårligt vejr og 14 procenty for at bruge for mange penge undervejs.
”Undersøgelsen viser, at danskerne bekymrer sig mere om feriens kvalitet end om selve det at rejse i udlandet og her komme ud for uforudsete hændelser. Det bekræfter igen, at danskerne er mindre nervøse rejsende end de fleste andre folkefærd,” forklarer Mikkel Hansen.
Her er så de ting, som kan give danskerne (som helhed) rynker i panden i forbindelse med deres sommerferie:
- Blive syg på ferien – 22 procent
- Dårligt vejr – 18 procent
- Bruge for mange penge – 14 procent
- Sikkerhed på destinationen – 13 procent
- Hedebølger – 10 procent
- Naturkatastrofer – otte procent
- Flyforsinkelser – otte procent
- Hotel dårligere end forventet – syv procent
- Ikke at nå sit fly – seks procent
- Glemme sit pas – seks procent
- Drikke og spise for meget – tre procent
- Være på ferie med folk, man ikke kan li – tre procent
- Man ikke kan lide destination og kultur – to procent
- Vi eller børnene keder sig – to procent
- Gå glip af en bedre ferie-mulighed – to procent
Rundspørgen er foretaget af Kantar Gallup for rejseselskabet TUI. 1.054 danskere mellem 18 og 79 år er interviewet i perioden fra den 6. til den 13. maj 2024….
(Indledningsfoto til artiklen: Getty Images / Unsplash+)
Skriv et svar