Alle – eller i hvert fald de fleste – glæder sig til at komme ud at rejse i sommerferien. Væk fra den daglige trummerum, de samme rutiner hver dag og de samme fire vægge at kigge på.
Samtidig ser erfaringerne fra flere års Corona isolation og sidste sommers mange naturbrande ved Middelhavet ud til at blande lidt frygt i den ellers oplagte ferie-glæde.
Således viser en ny analyse, at 25 procent er nervøse for, at de selv eller familien bliver syge i forbindelse med rejsen. Allerede inden afgang eller under selve ferien.
Undersøgelsen er foretaget i maj af Europæiske ERV blandt 543 af forsikrings-selskabets kunder.
Den er altså helt frisk og aktuel og gennemført, inden historier om de første hedebølger og naturbrande i Grækenland og Spanien er nået frem til danske nyhedsmediers overskrifter.
Efter sygdom kommer flystrejker ind på andenpladsen, når danskerne skal beskrive deres ferie-frygt.
Sikkert er der mange, som husker SAS’ pilot-strejke for et par somre siden. I år er der også strejker i gang. Som altid hos de franske flyveledere.
Den tredje-største frygt er at blive udsat for tyveri i ferien. Det har ingen lyst til, men ni procent siger direkte, at det er noget, de er nervøse for.
”Hvis man vil sikre sig mod tab ved sygdom, kan det være en god idé at tegne en afbestillings-forsikring. Desuden bør man ikke tage til udlandet uden at have en god rejseforsikring på plads,” siger Peter Steen Olsen. Han er økonomi direktør og talsmand for Europæiske ERV.
Fly-strejker og -aflysninger kan være lidt mere problematiske at håndtere:
”Strejker er generelt ikke dækket af rejseforsikringen. Vi anbefaler derfor, at man henvender sig til sit flyselskab eller rejsebureau, hvis ens rejse er påvirket af en strejke,” forklarer Peter Steen Olsen.
”Hvis aflysningen eller forsinkelsen skyldes usædvanlige omstændigheder som f.eks. natur-katastrofer, krig eller lockout, har man desværre ikke ret til kompensation,” fortsætter han.
Hvert år hører man hundreder af historier om turister, som har været udsat for lommetyve, eller ting er forsvundet fra deres hotelværelser, biler og campingvogne.
Man skal sørge for at indgive en anmeldelse så hurtigt som muligt på den nærmeste politi-station, så man får dokumentation for tyveriet. Den dokumentation er nødvendig, når man anmelder skaden hos sit forsikringsselskab og søger om dækning for eventuelle tab.
Måske lidt mere overraskende er, at ekstremt vejr med f.eks. hedebølge, naturbrande og oversvømmelser lander helt nede på en femteplads med otte procent.
Netop vejret og klima-forandringerne var det helt store samtale-emne sidste sommer nede omkring Middelhavet.
Det er også igen i år, hvor Grækenland og Spanien allerede har haft temperaturer på 40 grader og derover lang tidligere end normalt.
Langt de fleste danskere er dog ikke bekymrede for, at der vil ske noget ubehageligt i deres sommerferie.
Det siger over halvdelen – 52 procent – af alle de adspurgte. Lad os håbe, at de får ret….
(Indledningsfoto til artiklen: Europæiske ERV)
Skriv et svar