Generelt ser er rejsebranchen blevet meget bedre til at anerkende medlemmer af LGBTQ+ miljøet og deres særlige behov.
Alligevel føler næsten tre af fire danske homo-seksuelle – 72 procent – at de er nødt til at tænke nøje på deres sikkerhed og trivsel, når de skal vælge rejse- og feriemål.
Det gælder ikke mindst, når de rejsende identificerer sig som inter-kønnede, har en flydende køns-identitet, er trans-feminine eller trans-maskuline. Så siger procenterne nemlig til mellem 87 og 90 procent.
Det viser resultaterne fra den hidtil største analyse om emnet, som den store online portal Booking.com har foretaget. 11.555 LGBTQ+ medlemmer fra 27 lande har deltaget – deriblandt også mange danske.
I den forbindelse har den store medie-dækning om diskrimination og vold mod anderledes tænkende ikke ligefrem hjulpet på accept og respekt for anderledes tænkende mennesker.
Næsten tre af fire danske LGBTQ+ folk – 68 procent – fortæller nemlig, at den meget opmærksomhed har haft stor betydning for valg af rejsemål.
Meget værre er situationen, hvis man er homo fra Hong Kong, Australien eller USA. Her siger henholdsvis 84, 82 og 79 procent, at de må tage mange flere forholdsregler, når de skal ud at rejse.
Ifølge Booking.com er forhold mellem personer af samme køn stadig ulovligt i 64 af verdens lande. I 11 af landene kan homoseksuelle idømmes dødsstraf.
Det betyder naturligvis, at disse lande er helt udelukkede for LGBTQ+ rejsende. Dobbelt ærgerligt, når nogle af disse lande holder store internationale events, sportsbegivenheder, koncerter osv.
Den gruppe, som tilsyneladende er mest udsat, er de trans-kønnede. Hos dem møder 74 procent diskrimination og vold.
Overordnet set har halvdelen af alle homoer måttet aflyse en rejse i løbet af det seneste år, fordi de har opdaget, at rejsemålet ikke accepterer personer, som er medlem af LGBTQ+.
Ret interessant giver den store analyse også modsat rettede svar:
69 procent af de adspurgte erklærer således, at det at være medlem af LGBTQ+ miljøet faktisk giver dem større tryghed. Sidste år var det kun 63 procent.
Desuden siger 84 procent af de danske LGBTQ+ rejsende, at de har gode oplevelser med overnatnings-steder, når de er på farten.
I den forbindelse gør Booking.com opmærksom på, at 24.000 overnatnings-steder i portalens databaser har markeringen ”Travel Proud” som tegn på, at de gerne modtager LGBTQ+ medlemmer som gæster.
Andre praktiske udfordringer for homoer er f.eks, når deres navn, billede og angivelse af køns-identitet i passet ikke stemmer overens med virkeligheden.
Af samme grund forsøger mange LGBTQ+ medlemmer at vælge neutralt tøj og make-up, når de er på rejse. Det gør 23 procent eller næsten hver fjerde.
Tilsvarende har 31 procent følt, at de blev nødt til at ændre deres normaler adfærd og opførsel for at undgå, at andre dømmer dem, eller der opstår akavede situationer.
Derudover ligner LGBTQ medlemmers valg af destinationer meget dem, som hetero-seksuelle gør:
Smuk natur er vigtigt for 47 procent, god lokal mad for 31 procent og lækre strande for 30 procent, oplyser Booking.com.fremgår det af den aktuelle undersøgelse-
Her til sidst nogle flere tal fra den store analyse:
- 30 procent angiver, at de har været udsat for stereotype forestillinger. Tallet stiger til 51 procent for personer med flydende køns-identitet og gender-queer personer.
- 29 procent oplyser, at de har oplevet at blive stirret på, grint ad eller verbalt overfaldet af andre Dette tal er højest blandt pan-seksuelle rejsende (26 procent) og lesbiske (23 procent)-
- 13 procent rapporterer, at de er blevet truet eller afskrækket af det lokale politi.
Endelig har selve rejsebranchen også meget at lære, når det gælder betjening af kunder fra LGBTQ miljøet. Her efterspørger man især bedre rådgivning:
- 65 procent tjekker derfor forskellige rejsebrands og deres image, inden de
- 66 procent siger, at de er mere tilbøjelige til at bestille rejser og oplevelser hos bureauer, der er LGBTQ+-ejede.
- 69 procent vælger flyselskaber efter, om de har inkluderende politikker som f.eks. køns-neutrale uniformer….
(Indledningsfoto til artiklen: Adrian Agawin / Pexels)
Skriv et svar