Det er selvfølgelig imponerende, at både USA, Rusland og Kina nu er på Mars. Kineserne sågar ved første forsøg, mens russere og amerikanere havde et par fiaskoer på vej til den røde planet.
Desværre ser turist-rejser til Mars eller for den sags skyld Jupiter og Venus ud til at være et drømmesyn adskillige årtier frem i tiden.
Det er til gengæld en ferie på Månen eller en rundrejse omkring jorden bestemt ikke. Flere private med Elon Musk fra Tesla og Sir Richard Branson fra Virgin prøveflyver allerede egne rumkapsler.’
Desuden planlægger et konsortium oprettelsen af et rumhotel i en mere luksuriøs udgave end ISS rumstationen, der svæver omkring vores planet.
Den slags kræver naturligvis en masse logistik som f.eks. rumfartøjer, rumdragter og helbredstests. På den slags rejser kan man nok ikke nøjes med en 72 timer ung Corona test eller et par stik i armen med en Covid-19 vaccine.
Allerede nu kan man forudbestille en billet til rumrejsen. Eller måske mere præcist: Man kan tilkendegive sin interesse via internet og lægge et depositum. Regn dog med, at ferien bliver dyr – meget dyr.
Når folk betaler en formue for at forlade jordens overflade i et par dage, kan man næppe tilfredsstille dem med en tarvelig flybillet på tyndt pap som i dag. En elektronisk billet på mobiltelefonen er heller ikke nok.
Det kræver en mere high tech’et løsning, der passer til en flybillet til månen, som man måske skal betale 100.000 dollars for.
Den grafiske designer Arum Raj fra Armedialabs har kreeret et ganske realistisk forslag til en fremtidens flybillet til rummet.
Hans SpaceX TravelCard er tegnet til Elon Musks raket-selskab, men kunne i princippet tages i brug af alle i den business. For den sags skyld også flyselskaber, der gerne vil fremstå som moderne og fremtids-orienterede.
Rajs forslag er på størrelse med et almindeligt kreditkort, men indeholder langt flere features end et Dankort. Der er f.eks. både display og touch-knapper på SpaceX TravelCard.
Skærmen til billet-forslag dækker hele den ene side af kortet og er lavet af e-ink. Den bruger stort set ikke noget strøm sammenlignet med de OLED og LCD displays, vi kender fra smartwatches og mobiltelefoner i dag.
Identifikationen af rumrejse-kortets ejer sker med en integreret fingeraftryks-skanner og måske et minikamera, der kontrollerer personens iris i øjet. Den er jo også unik i hvert menneske.
Resten af processen foregår som i dagens normale booking-proces: Markér, hvor man vil rejse til. Hvor mange personer og ønskede rejsedatoer. Sidstnævnte skal nok indstilles til efter 2026.
Betalingen kræver nok noget mere end et normalt Dankort eller Mastercard i guld. Vi skal mindst op i platin-klassen eller de sorte kort, som bl.a. den danske kronprins Frederik skal være i besiddelse af.
Måske rejsen slet ikke skal betales med US dollars, Euro eller kroner. Det kan lige så godt være i Bitcoins eller Dogecoins, alt efter hvilken af de meget omtalte krypto-valutaer der overlever så mange år frem i tiden….
(Indledningsfoto: Arun Raj / Armedialabs)
Skriv et svar