Trump-tilhængernes voldelige adfærd i det Washington DC har sat sine spor mange steder i det amerikanske samfund. Ikke mindst i rejsebranchen.¨
USA’s nationale luftfarts-myndigheder FAA har således officielt strammet reglerne for passagerer, der ikke kan opføre sig ordentligt ombord på rute- og charterfly.
Fremover kan en passager, der ”angriber, truer, generer og forstyrrer kabine personale” blive idømt en bøde på op til 35.000 dollars. Det svarer til ca. kroner. I specielt grelle tilfælde kan uromagerne også ryge i fængsel.
De nye strammere regler gælder også for passagerer, der nægter at bære maske i flyet eller afviser at overholde andre Corona relaterede regler.
Det nye direktiv træder først i kraft den 30. marts. Altså længe efter, at Joe Biden er indsat som ny præsident for USA. En ceremoni, der ventes at lokke til nye uroligheder i Washington DC.
Her har Airbnb stoppet alle reservationer af boliger forud for ceremonien, hvis der er den mindste mistanke om, at lejerne vil deltage i uroligheder.
Tilsvarende har Delta Air Lines forbudt alle passagerer til Washington DC at tage skydevåben med i flyet i de kommende dage. ’I USA er det nemlig normalt tilladt at tage f.eks. pistoler, revolvere og geværer med i bagagen, så længe våben og ammunition er fysisk adskilt og placeret langt fra hinanden.
Alaska Airlines bandlyste forleden 14 passagerer, der nægtede at bære mundbind og opførte sig stridslystne på en ruteflyvning fra Dulles lufthavnen i Washington til Seattle på USA’s vestkyst.
Problemer med maske-nægtere har flyselskaber også i andre lande:
I går torsdag måtte et fly fra München til Sydafrika således afbryde starten, fordi en 51-årig hollandsk passager ikke ville følge kabine-personalets direktiver.
Flyet var ellers kommet helt ud til startbanen, da piloterne besluttede at vende om og køre maskinen tilbage til gaten.
Her var politiet blevet tilkaldt, og fire betjente gelejdede den stædige hollænder til arresten. Nu vil han blive stillet for en dommer med en sigtelse om at have forbrudt sig mod loven om luftsikkerhed.
(Indledningsfoto til artiklen: Ryanair)
Skriv et svar