Emirates er kendt for at være meget fleksibel og hurtigt reagerende over for nye trends i fødevarer og lokale højtider.
Derfor kan man f.eks. opleve, at Emirates pludselig serverer tyske pølser, sauerkraut og fadøl ombord på sine fly, når der er Oktoberfest i München.
Ret usædvanligt for et arabisk flyselskab, som egentlig burde tage hensyn til sin muslimske baggrund. Det gør Emirates selvfølgelig også, når der f.eks. er ramadan eller helligdage i den islamiske tro.
Tilsvarende tilbyder Emirates specielt asiatiske eller kinesiske retter på sine ruter, der går ud til Fjernøsten.
Senest er Emirates’ køkken også blevet grønnere eller rettere vegant.
På den måde reagerer det store flyselskab med base i Dubai på den stigende efterspørgsel hos kunderne efter vegetariske og veganske serveringer ombord.
Emirates kan også mærke, at flere og flere passagerer – også ikke veganere – spørger efter måltider helt uden kød, fjerkræ eller fisk.
I den forbindelse eksperimenter kokke i Emirates’ Flight Catering Concept Development med nye, rent plante-baserede indhold til flymåltiderne.
Heriblandt er f.eks. en ægge-liggende erstatning fremstillet af bælg-frugter. Også vegan cannelloni pasta af vegan dej hører til de nye retter.
Emirates oplyser, at alle veganske retter vil være af høj kulinarisk kvalitet. Således står både Beyond Meat produkter fra USA og økologisk fremstillet chokolade på menukortet.
Samtidig satser Emirates stærkere på bæredygtighed: Flyselskabet får f.eks. sine friske og pestizide-fri produkter, der er verdens største lodrette drivhus. Også kaldet en hydronik farm.
Ret unik i luftfarts-branchen er, at Emirates også vil tilbyde vegane børne-menuer. De indeholder bl.a. grønne pizzaer, gryderetter med udelukkende grøntsager eller vegane muffins.
På Economy Class får passagererne f.eks. tilbudt grøntsags-fyldte pandekager eller karry-krydret pasta fulgt op med vegan chokolade mousse som dessert.
Premium Economy Class gæster kan se frem til stegte svampe i en sovs med fem krydderier og jasmin ris, mens Business Class rejsende kan vælge f.eks. rød thailandsk curry med grøntsager og tofu.
Endelig kan man på First Class få serveret f.eks. cremet polenta kage med svampe ragout, oplyser Emirates.
Allerede på nuværende tidspunkt serverer Emirates over 400.000 veganske måltider i sine rutefly. Dette tal ventes at stige markant i de kommende år.
Der vegane bliver også tydelig i Emirates’ lufthavns-lounger:
I de syv lounger i Dubais International Airport står f.eks. Emirates grønne burger, Amaranth grød eller Baharat kufta i kokus sovs parat.
Veganske måltider kan bestilles på alle Emirates-fly og i alle rejseklasser indtil 24 timer før afgang. På ruter med høj efterspørgsel indgår plante-baserede retter også i hovedmenuen
(Indledningsfoto: Emirates)
Skriv et svar