Når den typiske dansker har pakket kuffert, ligger der syv par sokker, syv par underbukser og vatpinde nok til at klare en uge.
De fleste danskere foretrækker nemlig, at ferie-rejsen varer en uge. En weekend er for lidt. 14 dage ok og en måned for meget for de fleste.
Det viser en ny analyse, som Danmarks næst-største charter-selskab Apollo har foretaget blandt over 1.000 mennesker fra hele landet.
Godt fire af ti – 42 procent – svarer, den optimale ferie varer en uge, når det rejser udenlands. Københavnerne vil gerne rejse bort i længere tid, mens lands-gennemsnittet ligger på syv dage.
Hver fjerde med bopæl i hovedstaden – 25 procent – foretrækker at rejse hjemmefra i to uger, når de har ferie. 35 procent siger én uge, så den længde er også den foretrukne hos de danske storby-mennesker.
Helt anderledes i Nordjylland. Her vil kun otte procent holde ferie i udlandet i 14 dage. Næsten halvdelen – 47 procent – vil hellere afsted i en uge.
I Midtjylland er 44 procent til én uges ferie, mens 19 procent helst vil rejse i to uger. Sønderjyderne har det stort set på samme måde. 47 procent til syv dage – 16 procent til 14 dage.
Flytter vi over til Sjælland lyder tallene 43 procent for én uge og 18 procent til to. Endelig er der Fyn og øerne. Her siger 47 procent syv dage på ferie, mens 12 procent hellere vil rejse væk i to uger.
Trenden i den nye undersøgelse stemmer fint overens med Apollos praktiske erfaringer i det daglige:
”Generelt er ferierejser på syv-otte dage dem, vi sælger flest af. I hele landet. Det gælder også i skoleferierne,” forklarer salgsdirektør Glenn Bisgaard fra Apollo.
”I skolerne sommerferie ser vi en stigning i de to uger lange rejser. Desuden kan vi mærke, at flere og flere danskere vælger at rejse væk i to og tre uger om vinteren,” fortsætter han.
Til sidst. Apollos nye undersøgelse afslører også, at der er klare forskelle på feriernes længde, alt efter om man har børn med eller ej.
Således foretrækker børne-familierne kun at rejse væk i én uge. Det siger næsten halvdelen – eller 47 procent. Hos familier uden hjemme-boende børn er tallet kun 40 procent….
(Indledningsfoto til artiklen: Bardur Mikladal / Københavns Lufthavn)
Skriv et svar