Alt for få danskere er klar over, om deres rejseforsikring dækker, hvis de har en kronisk lidelse eller har været i kontakt med en læge forud for rejsen.
Faktum er nemlig, at kroniske lidelser eller sygdom lige før afrejsen kan have betydning for dækningen.
Derfor kan det være vigtigt at få en afklaring, inden man tager til udlandet. Det gør man via dét, der kaldes en medicinsk forhånds-vurdering.
Forklaringen kommer fra LB Forsikring, der via en medlems-rundspørge fandt ud, at 42 procent ikke havde tjek på dækningen i den slags situationer. Kun 24 procent svarede, at det vidste de godt.
En medicinsk forhåndsvurdering indebærer, at man to måneder før afrejse og frem mod afrejse-datoen kan få en vurdering af, om man kan få dækket behandling af en kronisk lidelse eller eksisterende sygdom under rejsen.
”Det er vigtigt at være opmærksom på, at den medicinske forhånds-vurdering er med til at afgøre, om bestående sygdomme eller skader har betydning for forsikrings-dækningen under rejsen,” siger Trine Bechmann Henningsen. Hun er skadechef i LB Forsikring.
”Folk, der f.eks. lever med en kronisk sygdom, er bestemt ikke udelukket fra rejser. Det skal blot undersøges, før de tager afsted,” fortsætter hun.
En rejseforsikring dækker typisk sygdom eller skader, der er opstået under rejsen. Som udgangspunkt dækker den ikke sygdom, som var der før afrejsen.
Den medicinske forhånds-vurdering er derfor relevant for både mennesker med en kronisk sygdom og personer, der på anden måde har været i kontakt med læge, hospital eller en anden behandler på grund af sygdom eller tilskadekomst op til to måneder før afrejse.
De fleste forsikringsselskaber tilbyder at lave medicinske forhåndsvurderinger. Nogle som f.eks. LB Forsikring tilbyder deres medlemmer en online test på hjemmesiden.
Testen skal tages tidligst to måneder inden afrejse….
(Indledningsfoto til artiklen: Alexandra Koch / Pixabay)
Skriv et svar