Modsat Danmark kan tyskerne godt finde ud af at udstede rejse-advarsler til regioner eller dele af et land.
Vores Udenrigs-ministerium ser mere grovkornet på sagerne og vurderer kun Corona risikoen land for land.
Det er ikke særlig fair, fordi det f.eks. går ud over de Kanariske øer. De populære ferieøer har en lav smitte-udbredelse, men fordi de hører under Spanien, har de også fået orange status. Altså ingen charterrejser til Tenerife, Gran Canaria eller Fuerte Ventura.
Tyskland advarer nu sin befolkning imod at rejse til to områder af Frankrig, men ikke hele landet. De smitte-farlige områder er Paris og omegn samt regionen Provence-Alpes-Cote d’Azur. Sidstnævnte rammer populære badebyer ved Middelhavet som Cannes, Nice og Antibes.
Spørgsmålet er, hvad den danske regering gør, når rejse-anbefalingerne bliver opdateret på torsdag. Hvis den hidtidige politik skal fortsættes, må Danmark enten bandlyse hele Frankrig eller slet ikke.
Tyskerne fraråder også at rejse til Bruxelles. Det skyldes dog ikke en øget smittefare, men fordi belgierne har indført obligatorisk temperatur målinger ved ankomst til Bruxelles’ lufthavn.
Måler man over 38 grader på en indrejsende udlænding, bliver han eller hun nægtet adgang til Belgien.
Desuden har Belgien ligesom Danmark strammet sine maske-regler. Nu skal man bære mundbind i butikker, i busser og tog, på museer og på offentlige steder med mange mennesker.
Et rødt lys har Tyskland i øvrigt tændt for rejser til tidligere franske kolonier som f.eks. Guyana i Sydamerika. Her er Corona risikoen meget høj. Denne del af verden er dog knap så relevant for danske turister….
(Indledningsfoto til artiklen: Skeeze / Pixabay)
Skriv et svar