I dag er de fleste rejsende bare glade, hvis deres fly ikke er aflyst og afgår uden mange timers forsinkelse. Lange køer og ventetider i lufthavnene øger heller ikke ligefrem følelsen af komfort og velbehag.
Air France forsøger nu at forkæle passagerernes, når de befinder sig i luften. I hvert fald, når de rejser på Business Class og La Premiere First Class.
Her har Air France allieret sig med de to Michelin-kronede mesterkokke Michel Roth og Anne-Sophie Pic.
Rent visuelt ser deres kreationer ud, som om de er hentet direkte ud fra en dyr fransk luksus-restaurant. Jeg har ikke selv prøvet dem, men mon ikke de smagsmæssige kvaliteter er på et lige så højt niveau?
De nye Michelin-klasse menuer serveres desværre kun på Air France’ langdistance ruter og i første omgang fra juli til oktober. Med andre ord skal man lige tage en omvej via Paris, hvis man f.eks. skal rejse til USA.
Lækkerierne, der serveres i den franske First Class kabine – se artiklens indledningsfoto – omfatter bl.a. caviar sturia, hummer medaljoner, friske grønne asparges med hindbær vinaigrette.
Alternativt kan første klasse passagerer vælge pandestegt foie gras med trøffel sauce, lynstegne asparges og porcini svampe.
En tredje variant er ovn-bagt kalv med jernurt, friske grøntsager og moreller. Endelig kan man også vælge kylling med rosmarin eller rent vegetariske eller fisk
Mens det er stjernekokken Michel Roth, der står for maden på første klasse, har Anne-Sophie Pic udfoldet sine kulinariske talenter på Business Class hos Air France:
Det kan f.eks. være braisseret steak med kartoffel mousseline, blomme-chutney og tarragon brødkrummer.
Man kan også tage stegt kylling med spelt risotto, courgetter og grøn kardemomme eller bagt sej med tang, løvstilke sovs, røde ride, spinat og fennikel kompot.
Alternativet på Business Class kunne være burrata ost med artiskokker, polenta majsgrød og tomat coulis eller pasta med sølvbede, lemon coulis, ristede græskar kerner og en sovs baseret på røget gedeost.
Alle de kulinariske herligheder bliver i 10 kilometers højde serveret på nye tallerkener, glas og bestik skabrt af den franske designer Jean-Marie Massaud.
Glemte jeg at fortælle, at vinkortet på Air France First og Business Class er sammensat af den verdensberømte sommelier Paolo Basso….
(Indledningsfoto af La Premiere kabinene til artiklen: Air France)
Skriv et svar