Der har længe været spænding om, hvor meget Donald Trump og hans politik ville påvirke turist-strømmen til USA.
Trump gjorde det jo ikke ligefrem let for sig selv og turismen, da han indførte embargo mod en halv snes arabiske og nordafrikanske flyselskaber – som en af sine første beslutninger, efter at han flyttede ind i Det hvide Hus.
Det førte omgående et dyk i turist-tallet, fordi Trump også truede med at gøre det mere besværligt for europæiske flyselskaber at opretholde deres ruter til USA.
Siden er der kommet mere ro over vandene, og den amerikanske præsident har mere travlt med at føre handelskrig med Kina og bekæmpe USA’s presse end at tage sig af turisterne.
Tallene for turismen i 2017 er først landet nu. Meget senere end normalt. Det skyldes, at de statistikker, som USA’s Department of Commerce udsendte i april, var fyldt med fejl.
Talfolkene havde nemlig taget indrejser fra amerikanere, der bor i udlandet, med i oversigterne. De er jo ikke udenlandske turister og fik statistikkerne til at se meget bedre ud, end de i realiteterne var.
Nu er de rensede og forhåbentligt korrekte tal ankommet. De viser 76,9 millioner udenlandske besøgende i USA sidste år. En fremgang på 0,6 pct. i forhold til 2016. Tilbage på niveau med rekord-året 2015 er amerikanerne dog ikke. Da besøgte 77,8 mio. turister USA.
333.290 danskere rejste til Amerika i 2017. Det er 1,9 pct. flere end året før og placerer Danmark som den 25. største leverandør af turister til USA.
Det er noget færre end svenskerne på en 17. plads med 523.755 USA-rejsende – et fald på hele 6,9 pct. Nordmændene lander på position 31 med 282.851 – et plus på 3,6 pct.
De fleste turister får USA ikke uventet fra sine to store nabolande Canada og Mexico – henholdsvis 20,2 og 17,8 millioner sidste år.
I Europa kommer de fleste Amerika rejsende fra Storbritannien (4,4 mio), Tyskland (2,1 mio) og Frankrig (1,7 mio).
Internationalt set ligger Japan, Kina og Sydkorea efter England, men før Tyskland….
Skriv et svar