Alle flypassagerer kender fornemmelsen – det et nervøse blik ved lufthavnens bagagebånd:
Er min kuffert nu kommet med det rigtige fly, og ser den ud til at være kommet frem i hel og ubeskadiget stand?
Heldigvis har flyselskaber og lufthavne forbedret sig på dette vigtige punkt.
Ifølge en ny analyse fra den schweiziske it-virksomhed Sita enten forsvandt 36,1 millioner stykker bagage i 2023 eller nåede i det mindste ikke frem til destinationen sammen med deres ejermand.
Det svarer til 6,9 stykker bagage pr. 1.000 flypassager. Året forinden lå tallet på 7,7.
77 procent af de berørte kufferter eller anden bagage nåede først frem med forsinkelse. 18 procent var beskadiget eller brudt op. Kun fem procent var stjålet eller forsvandt helt.
Selvom det lyder som et fremskridt, er bagage-forholdene faktisk værre end før Corona pandemien: I 2019 lå problem-tallet nemlig nede på 5,9 kufferter pr. 1.000 flypassagerer.
På lidt længere er der dog en stor forbedring: Mens det globale antal flypassagerer er mere end fordoblet fra 2007 og til nu – 5,2 milliarder – er omfanget af problem-bagage faldet med 63 procent.
Ifølge Sitas nye ”Bagage IT Insight 2024” rapport opstår de fleste problemer med bagagen i øvrigt, når de rejsende skal skifte fly undervejs.
Desuden er Europa den verdensdel, hvor kufferter oftest er forsinkede, beskadiget eller forsvundet helt:
I Europa ligger antallet oppe på 10,6 pr. 1.000 flypassagerer. I USA er den på 5,8 og i Asien helt nede på 3,0!
Andre dele af Sitas nye rapport afslører, at en tredjedel af alle flypassagerer – 32 procent – er nervøse for forsinkelser og aflysninger af afgange.
En præcis lige så stor procentdel af flyrejsende benytter online services, der kan tjekke bagage ind og vise kufferternes øjeblikkelige position på ejerens smartphone….
(Indledningsfoto til artiklen: Sita)
Skriv et svar