Det er ikke ligefrem, fordi Dubai har mangel på imponerende bygninger. Overskrifter som verdens højeste, verdens største eller verdens første er helt normale for storbyen på den Arabiske Halvø, der lige nu også ser ud til at blive samlingssted for yachter ejet af russiske oligarker.
Den seneste nybygning i Dubai kan ellers også få hovederne til at vende hos alle turister. Det er det nye museum for fremtiden, der nærmest er udformet som et gigantisk æg eller skal minde om et enormt sølvfarvet øje med en facade dækket af arabisk kalligrafi.
Museum of the Future er skabt af Killa Design og bestilt af Dubai Future Foundation. Museet skal altså vise fremad og ikke bagud som de fleste andre af slagsen.
Den karakterististiske bygning, der nok skal blive populær på Instagram, er placeret på en kunstig bakke – en slags podium – der skal ligne en grøn bjergside befolket af 100 forskellige tørke-faste træer og planter.
”Ægget” eller ”øjet” er 77 meter højt og er på ydersiden fremstillet af rustfrit stål og glas. Overfladen er som nævnt dækket af håndmalet kalligrafi og består af lutter citater af Dubais hersker og De Forenede Arabiske Emiraters premier minister Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum.
Museets avantgardistiske facade tog 18 måneder at sætte sammen med hundrede-tusinder af LED lamper. Et arbejde, som dubaierne langt hen ad vejen lod udføre af robotter.
Indendørs er der udstillinger på 30.000 kvadratmeter fordelt på syv etager. Man ankommer i en vildt flot lobby og kan bevæge sig op og ned i huset via futuristisk udseende elevatorer eller en stor spiral-trappe.
Fremtids-museet indeholder specielle områder for både små og større børn. Alt foregår interaktivt, som ungerne kender det fra deres smartphone eller tablet.
Man kan studere, hvad der vil ske i samfund og hjem i den nærmeste fremtid om få år, eller man kan begive sig længere ud i fremtiden, som var man midt i en science-fiction film.
Museet har sågar en digital kopi af regnskoven ved Amazon floden, så alle bliver klar over, hvor vigtigt det er for kloden at bevare den i god behold.
Selskabet bag Museum of the Future reklamerer med, at projektet henter sin energi fra naturlige kilder uden dog at afsløre hvilke.
Museet indsamler regnvand og udnytter solens stråler – den har man jo masser af på de breddegrader. Desuden er facadens overflade indrettet, så den dæmper solstrålernes magt og opvarmning….
(Indledningsfoto til artiklen: Museum of the Future)
Skriv et svar