Meget har man fået serveret ombord på de mange flyvninger, man har taget gennem årene. Lige fra intetsigende sandwiches og små poser med peanuts til tre varme retter i restaurant kvalitet på Business Class.
Pommes fritter har jeg dog aldrig fået serveret. Joh selvfølgelig i lufthavnene, men aldrig i selve flyene – og slet ikke hos et lavpris-selskab.
Det kan man imidlertid opleve nu hos Lufthansas datterselskab Eurowings, der tilbyder ”fries in the skies” på alle sine ruter over en times længde.
Oven i købet skal Eurowings’ fritter være mere sunde og klimarigtige end dem, man typisk får nede på jorden. Den medfølgende mayonnaise er vegan og hele menuen pakket ind i 100 procent genbrugs-emballage.
Eurowings er på kraftig ekspansion for tiden og satser bl.a. på en hel række ruter til og fra Stockholm. I den forbindelse går det tyske flyselskab på charme-offensiv for at vinde et bredere publikum. Fritterne i skyen skal især tiltale børn og unge, der rejser.
Friture-stegning skulle ellers ikke lige være den mest oplagte mad-metode ombord på et passagerfly, men Eurowings har fundet en mere praktisk løsning hos det hollandske firma Foodcase International.
Her benytter man en patenteret tilberednings-proces med mindre anvendelse af fedt. Fritterne steges I en lukket ovn og er pakket i en særlig emballage, som fordeler varmen til hele kartoffel-pinden.
Processen tager 20 minutter. Den skal være så effektiv og velsmagende, at den har vundet en ”Onboard Hospitality Award 2022….”
(Indledningsfoto til artiklen: Eurowings)
Skriv et svar