Gamle dages billeder af danskere, der beder om frikadeller, når de er på ferie på Mallorca – eller spaghetti med kødsovs i Grækenland – eksisterer sikkert endnu.
En ny undersøgelse viser imidlertid, at danskerne er blevet meget mere modige med hensyn til mad i de senere år. Nye køkkener og lokale retter er i dag en vigtig del af en god rejse til udlandet.
Pastitio og Retsina vin i Grækenland, taboulet i Tyrkiet eller tom kha gai i Thailand. Det er helt ok måltider for danskere på ferie eller forretnings-rejse.
Det fortæller over fire af ti danskere, som den store rejse-arrangør Apollo har spurgt i en ny undersøgelse. For 44 pct. er rejser også at kaste sig ud i lokale mad-oplevelser.
Mens tyskerne er berømte for deres forkærlighed for at spise bratwurst og bulletten (frikadeller), når de er på ferie i Spanien, er det hakkebøffen med kartofler og brun sovs hos danskerne.
Dem efterlader de fleste danskere i hjemlandet. Men seks procent vælger mad, som de på forhånd kender. Lad det være steaks med pommes frites, spaghetti, fiskepinde eller frikadeller.
”Der var engang, hvor de fleste restauranter på de store charter destinationer levede af at sælge pommes frites med fiskefilet eller ristede pølser. Hen over årene har danskerne dog fået smag på paella i Spanien eller fakes i Grækenland,” fortæller Glenn Bisgaard. Han er kunde- og kommunikationschef hos Apollo.
”Ændringerne i danskerne smag betyder også, at maden, der bliver serveret på rejsemålene, er betydeligt bedre i dag end før. De indeholder flere lokale råvarer, hvilket styrker den lokale økonomi og lysten blandt kokkene til at lave god og sund mad til turisterne,” fortsætter Glenn Bisgaard.
Ifølge Apollos kundechef er det ikke kun restauranter ude i byen, som har ændret fokus til mere autentiske og originale madvarer.
De fleste all inclusive hoteller har også skruet op for kvaliteten og det lokale islæt. Netop all-inclusive serveringerne har ellers haft et noget blakket ry.
Skriv et svar